BYD'den devrim niteliğinde bir hamle: Bu SUV 340 bin liradan satışa çıktı

BYD'den devrim niteliğinde bir hamle: Bu SUV 340 bin liradan satışa çıktı

Çinli elektrikli otomobil devi, piyasayı sarsmaya devam ediyor. Devrim niteliğinde hamlesiyle, SUV modeli sadece 340 bin liradan satışa çıktı. Fiyatını gören müşteriler sipariş vermek için sıraya giriyor. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil piyasası gün geçtikçe ucuzluyor. Elektrikli otomobil devi BYD'den 340 bin liraya SUV model tanıtıldı. Piyasada devrim niteliğinde hamle geldi. İşte o modelin tüm özellikleri...

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM

Otomobil dünyasına Çin'den yeni bir soluk getiren BYD, Dynasty serisine ekleyeceği son ürün Yuan UP ile piyasaları sallamaya hazırlanıyor. 19 Mart'ta kullanıcılarla buluşacak olan Yuan UP, 11.000 USD (Yaklaşık 340 bin TL) gibi oldukça rekabetçi bir başlangıç fiyatıyla dikkat çekiyor. Bu fiyatlandırma ile BYD, elektrikli otomobil sektöründe yeni bir dönem başlatıyor.

byd-yuan-ev-specs-21.webp

EJDERHA YÜZÜ TASARIM

Yuan UP, BYD'nin Song L tasarım dilini benimseyerek, aracın etrafını saran siyah kaplama ile kendine has bir "ejderha yüzü" tasarımını ortaya koyuyor. Yarı gizli kapı kolları ve "yüzer tavan" gibi modern özellikleriyle göz dolduruyor. Kia Soul gibi modellerle benzer bir segmentte yer alsa da, daha kavisli hatları ile ayrılıyor. Şehir içi sürüşe odaklanan Yuan UP, engebeli arazilere karşı da iddialı bir seçenek sunuyor.

Teknik özellikleriyle de öne çıkan Yuan UP, Atto 3 modelinde de kullanılan e-Platform 3.0 üzerine kurulu. 4310 mm uzunluğa, 1830 mm genişliğe ve 1675 mm yüksekliğe sahip olan araç, 2620 mm'lik bir dingil mesafesine sahip. İki farklı güç çıkışına sahip elektrikli motor seçenekleri sunuyor ve pil kapasitesine göre tek şarjla 301 ila 401 km arası yol kat edebiliyor.

byd-yuan-ev-rear-design-21.webp

SEKTÖRDE REKABET KIZIŞIYOR

Yuan UP'ın kabininde 8,8 inç LCD gösterge paneli ve D şeklindeki direksiyon simidi, markanın simgesi haline gelen Yuan logosuyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 12,8 inçlik dönebilen çok yönlü bir orta ekran kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Delikli deri koltuklar ve kablosuz şarj pedi gibi konfor özellikleri de aracın içinde yer alıyor. Panoramik tavan ve çeşitli renk şemaları iç mekanı daha aydınlık ve ferah hale getiriyor.

byd-yuan-ev-interior-21.webp

BYD, Yuan UP ile sadece uygun fiyatıyla değil, aynı zamanda dengeli ve konforlu sürüş deneyimiyle de ön plana çıkıyor. MacPherson süspansiyonu ve burulma kirişi ile donatılan araç, şehir içinde ve dışında keyifli bir sürüş vaat ediyor. BYD bayilerine ulaşmaya başlayan Yuan UP, sektördeki rekabeti kızıştıracağa benziyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN