BYD'nin 830 binlik teknoloji harikası yola çıkıyor! Hem uzun menzilli hem rakiplerinden çok ucuz

BYD'nin 830 binlik teknoloji harikası yola çıkıyor! Hem uzun menzilli hem rakiplerinden çok ucuz

Çin merkezli otomotiv şirketi BYD yine yaptı yapacağını! 830 binlik teknoloji harikası yola çıkıyor! Hem uzun menzilli, hem de rakiplerinden daha ucuz...

TUNACAN ATALAY

Çinli otomotiv devi BYD, 26 bin dolarlık (832 bin TL) yeni elektrikli SUV modeli Sea Lion 07 EV'yi 2025 başında Avrupa pazarına sunmaya hazırlanıyor. Sadece Çin değil, tüm dünyada satışa çıkacak olan bu model, elektrikli araç pazarında önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.

SEA LİON VE SEAL ALT MARKALARI İLE KÜRESEL ATILIM

2024 BYD Sea Lion 07 electric SUV revealed - Drive

BYD, önümüzdeki dönemde Sea Lion ve Seal alt markalarını kullanarak yeni küresel modeller piyasaya sürecek. Sea Lion 07 EV, %100'e kadar hızlı şarj kabiliyetine sahip olmasıyla rakipleri karşısında teknolojik bir avantaj elde etmeyi planlıyor.

UZUN MENZİL VE YÜKSEK PERFORMANS

byd.jpg

71,8 ve 80,6 kWh kapasiteli LFP batarya seçenekleriyle gelen Sea Lion 07 EV, Çin standartlarına göre sırasıyla 550 ve 610 km menzil vaat ediyor. Bu özellikleriyle dikkat çeken model, uzun yolculuklar için ideal bir seçenek sunuyor.

AVRUPA YOLLARINDA

Geçtiğimiz Mart ayında Hollanda'da test edilirken görüntülenen elektrikli SUV, 2024 sona ermeden Avrupa için lanse edilecek ve 2025 başında İngiltere, Almanya, Fransa başta olmak üzere birçok ülkede müşterilerle buluşacak.

TÜRKİYE'YE GELİŞİ İÇİN BEKLENTİ YÜKSEK

Tesla Model Y rakibi BYD Sea Lion 07 tanıtıldı! - ShiftDelete.Net

Türkiye satışı ise BYD Türkiye distribütörünün Çin'den ithalat izni sorununu çözmesi durumunda benzer dönemde başlayabilir. Türk otomotivseverler, bu heyecan verici modeli sabırsızlıkla bekliyor.

BYD'nin yeni elektrikli SUV'u Sea Lion 07 EV, yüksek teknolojisi ve uygun fiyatıyla Avrupa pazarında büyük ilgi görmeye aday. Bu modelin piyasaya sürülmesiyle, elektrikli araç dünyasında dengelerin değişmesi bekleniyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN