BYD'nin yeni yıldızı Qin L: Elektrikli menziliyle dikkat çeken yeni PHEV sedan

BYD'nin yeni yıldızı Qin L: Elektrikli menziliyle dikkat çeken yeni PHEV sedan

Çinli otomotiv şirketi BYD’den yeni bir elektrikli araç daha geldi. Üstelik bu model elektrikli menziliyle dikkat çekerken tasarımı ile kendine hayran bıraktı. BYD, otomotiv sektöründeki basamakları hızla çıkarken bu yeni modeli büyük beğeni toplayacak gibi görünüyor.

ZEYNEP ORHAN

Otomotiv sektörünün yeni alanı olan elektrikli otomobiller her geçen gün yepyeni modellerle alıcıların karşısına çıkarken Çinli otomotiv şirketi BYD, bu alandaki farkını göstermeye devam ediyor. Sektörün en çok konuşulan isimlerinden biri olan BYD, bu kez de piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni bir modelle otomotiv sektörünün gündemine bomba gibi düştü. Bu yeni model şık bir tasarımın yanı sıra başarılı teknik özelliklerle karşınıza çıkacak.

Çin otomobil devi BYD, yeni Plug-in Hibrit Elektrikli Araç (PHEV) sedanı Qin L'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Resmi lansmanından önce çeşitli sızıntılar ve casus fotoğraflar aracılığıyla ön plana çıkan Qin L, hem tasarımı hem de teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

yeni-proje-12.jpg

BYD'nin Dynasty serisinde yer alan ve Çin'de büyük başarı elde eden Qin Plus sedanının ardından, marka bu kez Qin L ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Çarpıcı bir tasarıma sahip olan Qin L, Dragon Face tasarım dilini benimseyerek, ince farları ve krom kaplamalı unsurlarıyla göz alıyor. Özellikle büyük ön ızgarası ve işlevsel hava girişleri, bu sedanın agresif görünümünü pekiştiriyor.

Yaklaşık 4,8 metre gövde uzunluğuna sahip olduğu tahmin edilen Qin L, şık bir tavan çizgisi, geleneksel kapı kolları, bir şarj portu ve bir yakıt kapısı ile donatılmış. İç mekan tasarımı, BYD'nin diğer modellerine benzer bir yapıda olup, üç kollu direksiyon simidi, LCD gösterge paneli ve geniş bir dokunmatik ekran içeriyor. Ayrıca, L versiyonu Qin Plus'ın aksine bir baş üstü ekranı da sunuyor.

yeni-proje-13.jpg

HİBRİT MOTOR

Qin L, BYD'nin 5. nesil DM-i güç aktarım sistemine sahip ve 1,5 litrelik içten yanmalı motor ile elektrik motorunu birleştiriyor. İki farklı pil seçeneği sunacak olan bu modelin, Qin Plus DM-i'nin sunduğu 55 km ve 120 km'lik EV menzillerini aşması bekleniyor. Şu an için sadece plug-in hibrit versiyonu açıklanan Qin L'nin elektrikli modeli hakkında henüz resmi bilgiler mevcut değil.

BYD'nin bu yeni PHEV sedanı Qin L, elektrikli menzili ve modern tasarımıyla Çin pazarında önemli bir yer edinmeye aday görünüyor. BYD Qin L'nin gelişmelerini yakından takip etmek için bizi izlemeye devam edin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN