Çeyrek ve gram... Yurt dışında satılan o altınları gören inanamadı: Türkiye'ye gelse kapış kapış satar

Çeyrek ve gram... Yurt dışında satılan o altınları gören inanamadı: Türkiye'ye gelse kapış kapış satar

Hem Türkiye'de hem de dünyada vatandaşların gözü piyasalarda. Bildiğiniz gram ve çeyrek altınları unutun. Yurt dışında satılan o altınları görenler gözlerine inanamadı. Türkiye'ye gelse kapış kapış gider…

Güney Kore'de marketlerde satılan ürünler sık sık dünyanın gündeminde de yer alıyor. Oldukça gelişmiş bir ülke olarak görülen Güney Kore marketlerde farklı ürünlere yer verirken diğer marketlerin arasından sıyrılan o market herkesi şaşırttı. Kimse ne gramın ne de çeyreğin yüzüne bakmayacak. Kart biçiminde satılan altınlar herkesi şaşırttı.

NE GRAM NE DE ÇEYREK…

Korea Times'ın haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda Kore'de yatırım yapmak için marketlerde satılan kart biçimindeki altınlar dünya gündemine bomba gibi düştü. Ülkedeki perakende devi BGF Retail tarafından işletilen market zinciri CU, müşterilere sunduğu minik altın külçeleri satmak için KOMSCO işbirliği yapmaktadır. Ülkedeki banknot ve hükümet onaylı para yatırımları ile birlikte kültür üretimi ile görevli olan KOMSCO, bu kez de ilginç bir yatırıma imza atacak.

cu-altin-kart.jpg

İSTER DOĞUM GÜNÜ İSTER TEBRİK MESAJI

Özel günlerde karşıdaki kişiyi tebrik etmek amacıyla düzenlenen bu kartlar oldukça dikkat çekiyor. Tebrik mesajları, doğum günü dilekleri gibi farklı tasarımları bulunan bu kartlarda yer alan tırnak büyüklüğündeki altınlar ise farklı fiyatlarla satışa sunuluyor. Ağırlık bakımından farklılık gösteren bu altınların kart tipi altın üçgen türden oluşmaktadır. Ağırlıkları ise 0,5g, 1g ve 1,87g. şeklinde 10 farklı kart biçiminde gelmektedir.

CU tarafından yapılan araştırma doğrultusunda Bu kart gruplarını en çok alan yaş gruplarına %41,3'lük oranla 30'lu yaş grubu tercih ederken %36,2 oranında 40’lı yaş grubu, %51,6 oranında 50'li yaş grubu ve %6,8 oranında 20'li yaş grubu izliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN