Çin'in Ferrarisi, Tesla'yı geride bıraktı: Bu spor araba her şeyi yapabiliyor! Fiyatı ise...

Bu arabanın yaptıkları karşısında gözleriniz açık kalacak. Spor araba tutkunları küçük dilini yutabilir. Çin’in Ferrarisi otomotiv sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Tesla’yı bile geride bırakan bu modelin fiyatı duyanları şaşkına çevirecek. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Otomotiv sektörü her geçen gün yeni modeller ve yeni özelliklerle hız kesmeden rekabete devam ederken bu kez gördüklerinize inanamayacaksınız. Çin’in Ferrarisi olarak adlandıırlan o model Tesla’yı resmen geride bıraktı. Özellikle hız tutkunları bu arabayı çok sevecek. Üstelik fiyatı da duyanları cazip edecek bir seviyede.

yeni-proje-15.jpg

OTOMOBİL ARENASINDA YENİ DEVRİM

Çin'in otomobil devi BYD'nin lüks alt markası YangWang, süper otomobil arenasında yeni bir devrim yaratmaya hazırlanıyor. Resmi olarak tanıtılan U9 modeli, elektrikli motorların gücünü zirveye taşıyarak, Tesla gibi sektörün devlerine meydan okuyor. 1.287 beygir gücündeki dört elektrik motoru ile adeta yollara hükmedecek olan U9, performansı ve yenilikçi özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

yeni-proje-11-001.jpg

SADECE HIZIYLA DEĞİL MAHARETLERİYLE DE KONUŞULACAK

0'dan 100 km/s hıza sadece 2,36 saniyede ulaşabilen bu süper otomobil, sadece hızıyla değil, aynı zamanda adeta bir robotu andıran kabiliyetleriyle de öne çıkıyor. Gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde yerinde zıplayabilen, dans edebilen ve hatta bir tekerleği eksik olsa bile 3 tekerlek üzerinde ilerleyebilen U9, otomobil teknolojisinde yeni bir sayfa açıyor.

yeni-proje-12-001.jpg

PEKİ FİYATI NE KADAR?

236.000 dolarlık etiket fiyatıyla lüks otomobil piyasasında Ferrari, Lamborghini gibi rakiplerine kıyasla daha ulaşılabilir bir alternatif sunan U9, performansıyla bu markaları gölgede bırakmayı hedefliyor. YangWang U9, gerek performansı gerekse teknolojik üstünlükleriyle "Çin'in Ferrarisi" olarak adlandırılmaya başlandı bile.

yeni-proje-13-001.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİCİLERİNE YENİ RAKİP

Bu süper otomobilin tanıtımı, elektrikli otomobil pazarında Çin'in yükselişinin ve inovasyon kapasitesinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Tesla gibi elektrikli otomobil üreticileri için ciddi bir rakip olan U9, aynı zamanda Çin otomobil endüstrisinin küresel pazarda ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

yeni-proje-14.jpg

YangWang U9'un piyasaya sürülmesiyle birlikte, elektrikli otomobil sektöründe rekabetin daha da kızışması ve yeni teknolojik gelişmelerin önünün açılması bekleniyor. Çin'in otomobil devriminde yeni bir milat olarak görülen U9, yollarda bir süper kahraman edasıyla, sadece hızı ve gücüyle değil, aynı zamanda sahip olduğu akıllı özelliklerle de fark yaratmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN