Çinli BYD’den Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım

Çinli BYD’den Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım

Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım planını açıkladı. Yatırım kararı 8 Temmuz'da düzenlenecek bir törenle duyurulacak.

Çin otomobil markası BYD, Türkiye'de önemli bir yatırım kararı aldı. BYD'nin 1 milyar dolarlık yatırım adımını Manisa'da düzenlenecek törende duyuracağı ifade edildi.

TÖRENE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

Bloomberg'e konuşan yetkililere göre 8 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla BYD ile anlaşma imzalanacak ve yatırım kararı açıklanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, mayıs ayında BYD ve Chery’nin Türkiye’de yatırım yapmaları konusunda ileri düzeyde görüşmelerin sürdüğünü ifade etmişti.

Yetkililer bu kapsamda BYD ile yapılan görüşmelerin sonuçlandığını, şirketin Avrupa’da Macaristan’a kuracağını duyurduğu ilk fabrikanın ardından Türkiye’de ikinci fabrikasını inşa edeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN