Deprem korkusu ev yatırımını düşürdü! Artık parası olan ne altın alıyor ne ev: Türkiye’nin yeni yatırım trendi o oldu

Deprem korkusu ev yatırımını düşürdü! Artık parası olan ne altın alıyor ne ev: Türkiye’nin yeni yatırım trendi o oldu

Türkiye’de son zamanlarda deprem korkusuyla burun buruna gelen vatandaş yatırım yönünü değiştirdi. Artık parası olan ne altın alıyor ne ev. Türkiye’nin yeni yatırım trendi o oldu!

YeniAkit’in haberine göre; son bir ayda Marmara Bölgesi’nde yaşanan depremler herkesin içine korku salarken; İstanbul, Bursa, Yalova ve çevre illerde yeni deprem olacağının söylenmesi insanları evlerinin dayanıklılığıyla ilgili şüpheye düşürdü. Meydana gelen küçük depremler zamanın daraldığını gösterirken, Elfi Gayrimenkul Kurucusu ve Brokerı Özkan Aydemir, şunları söyledi:

"Artık vatandaşın veya kamunun ne dediğine bakmadan biran önce bütün insanlarımızı sağlıklı yapılara kavuşturmak zorundayız. Bursa’da yeni imarlı bölgelerin açılmaması da, hali hazırdaki arsaların ve bölgelerdeki fiyatların yukarı çıkmasına sebep oldu. Yeni imar bölgelerinin açılmamasından dolayı arsa maliyeti inşaat maliyetinin önüne geçmiş durumdadır. Yeni imar bölgelerinin mutlaka açılması ve kentsel dönüşüm de Bursa’da hızlandırılması gerekiyor. Gayrimenkulde enflasyonun yüzde 70’lerde olduğu bir yerde de vadeli olarak güvenebilecek inşaat firmaları olduğu taktirde, vadeli de olsa ben konut almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü Türk lirası ile borçlanmak bir yıl sonrası için çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Buradaki en önemli kriterlerden birisi gayrimenkulu aldıkları firmanın güçlü olup olmadığı ve müteahhit firmanın finans durumudur"

konut-fiyatlari-1.jpg

YENİ YATIRIM TRENDİ O OLDU

Bir yıllık ara ile konutlara yapılan %25 kira artış sınırlamasıyla beraber konutların yatırım aracı olmaktan çıktığını anımsatan Aydemir, "Daire almaktan vazgeçen müşterilerin yüzde 80’i arsa, arazi ve işyerlerine kaydı. Zaten istatistiklere baktığımızda 10 yıllık süreçte konut satışlarının çok çok önünde arsa, arazi ve işyeri satışları görmeye başladık. Bunun sebebi de konutları alıp kira kazancı göremediğinden gayrimenkul yatırımcısı arsa, arazi ve işyerine yöneldi. 2020 yılında Nilüfer ilçesinde 250 bin bandında 1+1 daireler varken, şu anda buradaki en düşük dairenin 2 milyon gibi bir fiyata yükselmesi gibi bir gerçeklik var. Daire fiyatlarının 1+1 dairelerde dahi 2 milyon bandına çıkması ve konut kredilerinin kapalı olması, alım gücünü zorlaştırmış durumdadır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN