Deprem uzmanı Alkan tehlikeyi işaret etti! Riskli ilçeleri tek tek saydı

Deprem uzmanı Alkan tehlikeyi işaret etti! Riskli ilçeleri tek tek saydı

Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, Van için deprem uyarısında bulundu ve "nüfusun yoğun olduğu bölgeler" diyerek riskli ilçeleri tek tek saydı.

Doç. Dr. Hamdi Alkan ve Prof. Dr. Serkan Öztürk'ün yaptığı deprem araştırması Baltica dergisinin 2023 Aralık sayısında yayımlandı. Van Gölü civarı için 3 farklı sismolojik yöntemi kullanarak deprem tahmini yaptıklarını ifade eden Doç. Dr. Alkan, Van'da depremden etkilenecek riskli ilçeleri tek tek saydı.

'NÜFUSUN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELER'

"Bunlar nüfusun yoğun olduğu bölgeler" diyen Alkan "Van Gölü'nün doğusunun, batısına göre daha riskli olduğunu görebiliyoruz. Muradiye, Çaldıran, Özalp, Erçek, Van şehir merkezi, belki Gevaş, Erciş, Malazgirt ve civarını riskli bölgeler olarak görebiliriz." dedi ve ilçede yaşayanlara sağlam binalarda oturma uyarısında bulundu.

Alkan, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.1 ve 4.3 büyüklüğündeki depremlerle ilgili ise "sığ depremler" ifadesini kullanarak "Bu bölgeler ancak Kuzey Anadolu Fay Zonunda meydana gelebilecek büyük bir depremle etkilenir ama bölgenin kendi tektoniğine baktığımızda çok fazla bir risk olmadığı görünüyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN