Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Borcu olanlar bu rakamı görünce kepenkleri indirecek: Rakamı gören döviz bürosuna koşuyor

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Borcu olanlar bu rakamı görünce kepenkleri indirecek: Rakamı gören döviz bürosuna koşuyor

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı sonrası yükseliş gösteren dolar\TL 33 liraya kadar dayandı. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi?' sorularını araştırırken dev bankadan korkutan dolar tahmini geldi. Dünyaca ünlü banka HSBC, dolar/TL kuruna ilişkin yıl sonu tahminini güncelledi. Borcu olanlar bu rakamı görünce kepenkleri indirecek. Rakamı gören döviz bürosuna koşuyor.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı sonrası dolar kurunda yukarı yönlü hareketler başladı. Yıl başından bu yana düzenli olarak artış gösteren dolar\TL 33 liraya kadar dayanmış durumda. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı? Dolar bugün ne kadar oldu?' sorularını araştırırken sıcak bir gelişme yaşandı. Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Borcu olanlar bu rakamı görünce kepenkleri indirecek. Dünyaca ünlü banka HSBC, dolar/TL'nin yıl sonu tahminini güncelledi. Rakamı gören döviz bürosuna koşuyor . İşte 14 Mayıs 2024 güncel dolar kuru...

DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

HSBC Döviz Stratejisti Murat Toprak ve Avrupa Döviz Stratejisti Charlotte Ong, Dolar/TL yıl sonu tahminleri güncellendi. Yayımlanan notlarda dolar kurunun yukarı yönlü harekete edeceği vurgulandı. HSBC'nin notunda, Türkiye'nin makroekonomik görünümünün olumlu olduğu ve enflasyonun düşme eğiliminde olduğu belirtildi.

yeni-proje-2024-05-14t093953-820.jpg

YIL SONU BU RAKAMI GÖRECEK!

Bloomberg'in derlediği verilere göre, TL'de carry trade işlemlerinin devam edeceği öngörülüyor. ABD doları cinsinden borçlanıp Türk lirası varlıklara yatırım yapmanın son altı ayda yüksek getiri sağladığı ifade edildi. TL'nin reel olarak istikrarlı kalması durumunda dolar/TL'nin yılı 37-40 aralığında tamamlayabileceği belirtildi.

14 MAYIS DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son kapanışını 32.2204 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 32.2147 liradan, satış fiyatı ise 32.2262 liradan işlem görüyor.

yeni-proje-2024-05-14t094016-468.jpg

EURO NE KADAR?

%-0.1'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün aşağı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 34.789 TL'den yapan euro şu anda 34.7795 TL alış ve 34.7986 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN