Dev zincir marketi iflas bayrağını çekti! 40 mağazasına apar topar kepenk vuruldu: Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi

Dev zincir marketi iflas bayrağını çekti! 40 mağazasına apar topar kepenk vuruldu: Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi

Küresel piyasalarda yaşanan ekonomik kriz her sektörü vurmuş durumda. Özellikle ülkemizdeki döviz kurundan yaşanan artışlardan dolayı bazı şirketler borç batağına girerken bu süreçte peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber piyasaları altüst etti. Dev zincir market iflas bayrağını çekti! 40 mağazasına apar topar kepenk vuruldu. Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi.

Pandemiden sonra küresel boyutta ekonomik krizle karşı karşıya kalınmış durumda. Avrupa'nın göbeğinde süren Rusya-Ukrayna savaşı Orta Doğu'da devam eden İsrail-Filistin gerilim piyasaları tedirgin ederken birçok iflas haberleri peş peşe gelmeye başladı. Son olarak yapılan duyuru herkesi şoke etti. Dev zincir market iflas bayrağını çekti! 40 mağazasına apar topar kepenk vuruldu.

DEV ZİNCİR MARKET İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Almanya'da faaliyet gösteren gıda zinciri Sirplus, tanınmış "Höhle der Löwen" programından sonra mali zorluklarla karşılaşarak iflas ettiklerini duyurdu. Dev şirketin nasıl bir yol ilerleyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.

yeni-proje-2024-04-07t120015-702.jpg

40 MAĞAZASI APAR TOPAR KAPATILDI! BİNLERCE ÇALIŞAN İŞİNDEN OLDU

Berlin merkezli ve sadece kurtarılmış gıdaları sunan bir süpermarket olarak öne çıkan Sirplus, "Höhle der Löwen" programında tanınıyordu. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar, şirketin iflasını beraberinde getirdi. 3 Nisan'da resmi olarak iflas yöneticisi atanırken, Mayıs ayı sonuna kadar şirketin kurtarılması için bir yeniden yapılanma planı oluşturulması hedefleniyor.

yeni-proje-2024-04-07t120045-806.jpg

Aynı zamanda şuana kadar zincir marketin 40'a kadara mağazası kapatıldığı belirtildi. Buda şu demek oluyor binlerce çalışan işinden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN