Devletten dul ve yetim maaşı alanlar dikkat! Yüzde 25, 50, 75'lik orana göre yeni maaşlar belirlendi: Artık bu kadar ödenecek!

Devletten dul ve yetim maaşı alanlar dikkat! Yüzde 25, 50, 75'lik orana göre yeni maaşlar belirlendi: Artık bu kadar ödenecek!

Devlet tarafından dul ve yetim maaşı alanlara dikkat çekerken emekli maaşla beraber artışlar yaşanırken zam haberi geldi. Dul yetim aylığına zam gelirken ölüm aylıklarının kaç TL artış yapılacağı merak konusu oldu. Dul yeti aylıklarına zam geldi.

Dul ve yetim maaşı alanlar için zam haberi gelirken en düşük ve en yüksek ödemelerin değişeceği konuşulmaya başlandı. Binlerce vatandaşların yararlandığı bu ödemelere zam gelirken yüzde 25,50 ve 75 oranlar üzerine kimlerin yararlanabileceği düşünüldü. Dul ve yetim maaşı ne kadar? Dul ve yetim aylıkları kimlere verilir?

DUL VE YETİM MAAŞ ŞARTLARI

Emekli eşi vefat eden bayanlara verilen dul maaşı verilirken ödemeler aylık olarak hesaplara geçirilir. Bununla beraber annesinin ya da babasının kaybeden çocuklar için yetim aylığı veriliyor. Şartlara uygunluk kontrol edilirken bu ödeme kişi ve kişilerin hesaplarına aktarım gerçekleşir.

Dul ve yetim maaşı

DUL YETİM MAAŞI KAÇ TL?

%75 hisse üzerinden ödeme alacaklar için en az 5 bin 625 TL ödenecek.

%50'li hisse üzerinden ödeme alacaklar için en az 3 bin 750 TL ödenecek.

%25 hisse üzerinden ödeme alacaklar için en az 1.875 TL ödenecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN