Disney de duyurdu: 7 bin kişilik işten çıkarma

Disney de duyurdu: 7 bin kişilik işten çıkarma

Son aylarda görülmemiş işten çıkarmalar duyuran dev şirketlere bir yenisi daha eklenirken, dünyanın en büyük medya şirketlerinden Disney, 7 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurdu.

Amazon’dan Boeing’e kadar kıyım yapan dev şirketlerin arasına Disney de katıldı. Son dönemde Disney+ akış hizmetiyle adından söz ettiren ABD merkezli şirketten yapılan açıklamada, 7 bin kişinin işten çıkarılacağı açıklandı.

‘ÖNCELİĞİMİZ DİSNEY+’

Disney, kısa süre önce yeniden göreve getirilen CEO Bob Iger'in altında kapsamlı bir yeniden yapılanmayı duyurarak maliyetlerden 5,5 milyar dolar tasarruf etme ve Disney+ platformunu karlı hale getirme çabasının bir parçası olarak 7 bin kişiyi işten çıkaracak. İşten çıkarılacak kişi sayısı, Disney'in küresel iş gücünün tahminen yüzde 3,6'sına tekabül ediyor.

Iger bir konferans görüşmesinde analistlere, "Bu yeniden yapılanma, operasyonlarımıza daha uygun maliyetli, koordineli bir yaklaşımla sonuçlanacak. Özellikle zorlu bir ortamda verimli bir şekilde çalışmaya kararlıyız" dedi ve Disney+ platformunun şirketin en önemli önceliği olmaya devam ettiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN