Google ve Microsoft’un ardından duyurdu: Teknoloji şirketlerindeki kıyım IBM’le devam ediyor

Google ve Microsoft’un ardından duyurdu: Teknoloji şirketlerindeki kıyım IBM’le devam ediyor

ABD merkezli teknoloji devi IBM, küresel işgücünden 3 bin 900 kişiyi çıkartacağını açıklayarak teknoloji devlerinin işten çıkarma dalgasına katıldı. Şirket, hareketi esas olarak daha önceki varlık satışlarının bir sonucu olarak nitelendirdi.

Duyuru, şirketin dünya çapında 3 bin 900 kişiyi, yani toplam çalışanlarının yaklaşık yüzde 1,5'ini işten çıkaracağını açıkladığı görüşmede gelirken, IBM, işten çıkarmaların Kyndryl ve yapay zeka birimi Watson Health'in bir parçasının daha önce duyurulan bölünme ve satışıyla ilgili olduğunu ve şirkete yaklaşık 300 milyon dolara mal olacağını açıkladı.

HİSSE SENETLERİ DÜŞTÜ

Kesintilerin tamamen iş birimlerinin yeniden yapılanmasıyla bağlantılı olduğunu söyleyen teknoloji firması, bunun "2022 performansına veya 2023 beklentilerine dayalı bir eylem olmadığını" sözlerine ekledi. Reuters'a konuşan Finans Direktörü James Kavanaugh, şirketin "müşterilerle yüz yüze araştırma ve geliştirme için işe almaya hala kararlı" olduğunu söyledi.

Duyurunun ardından IBM’in hisseleri yüzde 2 değer kaybetti. Şirket ayrıca son çeyrekteki gelirlerini bildirirken, kazanç beklenenden biraz yüksek geldi, ancak işletme karı ve serbest nakit akışı öngörülenden düşük geldi. Dördüncü çeyrek geliri, tahmini 16,4 milyar doların üzerinde 16,7 milyar dolar olurken, 2022'deki nakit akışı, beklenenden yüksek işletme sermayesi ihtiyaçları nedeniyle 10 milyar dolar olan hedefin altında 9,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ İŞ GÜCÜNÜ AZALTIYOR

Son gelişme, diğer büyük teknoloji şirketlerinin, küresel bir yavaşlamayla ilgili artan endişeler arasında dünya çapında iş gücünü azalttığı sırada geldi. Geçen hafta Google'ın ana şirketi Alphabet ve Microsoft, diğer büyük teknoloji şirketleri Amazon, Meta ve Twitter'ın benzer hamlelerini takiben on binlerce kişinin işten çıkarılacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN