Teknoloji sektöründeki kriz devam ediyor: Yahoo iş gücünün yüzde 20'sini çıkartacak

Teknoloji sektöründeki kriz devam ediyor: Yahoo iş gücünün yüzde 20'sini çıkartacak

Salgının hayatımızdan çıkmasından bu yana dünya genelinde yoğun bir şekilde hissedilen ekonomik kriz teknoloji sektörünü etkilemeye devam ediyor. dev şirketler on binlerce kişilik işten çıkarmaları açıklarken, son olarak Yahoo, neredeyse 9 bin çalışanının yüzde 20'sinden fazlasını işten çıkarmayı planlıyor.

Dünya genelinde talepteki gerileme, yüksek enflasyon ve artan faiz oranları ile mücadele ederken iş kayıplarını açıklayan en son teknoloji firması Yahoo oldu. ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketi, büyük bir yeniden yapılanma kapsamında toplam 8 bin 600 çalışanının yüzde 20’sinden fazlasını işten çıkaracak.

Önümüzdeki sene sektördeki 30. yılını dolduracak olan şirket, yıl sonuna kadar reklam birimini yeniden düzenleyeceğini açıklarken, hafta sonuna kadar yaklaşık bin çalışan işten çıkarmalardan etkilenecek.

5 MİLYAR DOLARA SATILMIŞTI

2021'deki 5 milyar dolarlık satın alma işleminden bu yana özel sermaye şirketi Apollo Global Management'a ait olan Yahoo’dan bir sözcü BBC'ye, "Bu kararlar asla kolay alınmıyor, ancak bu değişikliklerin reklamcılık işimizi uzun vadede basitleştirip güçlendireceğine ve Yahoo'nun müşterilerimize ve ortaklarımıza daha iyi değer sunmasını sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Yeni yayınlanan bir rapora göre, bir zamanlar güvenilir bir istihdam kaynağı olan teknoloji endüstrisinin olası bir durgunluğa hazırlanmak için istihdamı azaltmasıyla ABD'deki işten çıkarmalar, geçtiğimiz ay iki yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

HARCAMALAR DARALIYOR

Google, Amazon ve Meta gibi şirketler, pandemiden sonra yüksek enflasyon ve yükselen faiz oranları arasında tüketici ve kurumsal harcamalar daralırken sektörde güçlü kalmaya çalışıyor.

Facebook’un çatı şirketi olan Meta’nın başındaki Mark Zuckerberg, son işten çıkarmaların Meta tarihinde yapılan “en zor değişiklikler" olduğunu söylerken, Twitter multi milyarder Elon Musk'ın ekim ayında kontrolü ele geçirmesinin ardından çalışanlarının yaklaşık yarısını işten çıkardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN