Teknoloji sektöründe kıyım devam ediyor: Google’dan 12 bin kişilik işten çıkarma

Teknoloji sektöründe kıyım devam ediyor: Google’dan 12 bin kişilik işten çıkarma

Dünya genelinde teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar devam ederken, son hamle Google’ın bağlı olduğu Alphabet’ten geldi. Microsoft’un ardından ‘kıyım kervanı’na katılan Google'ın ana şirketi dünya çapında 12 bin kişiyi işten çıkaracak.

Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai, çalışanlarına gönderdiği bir notta 12 bin çalışanın işten çıkarılacağını açıklarken, durumdan dünya genelinde 120 bini aşan tüm çalışanların etkileneceğini belirtti.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ ZORDA

YouTube’un da bağlı olduğu Alphabet'in hamlesi, Microsoft'un dijital harcama alışkanlıklarındaki pandemi sonrası değişimi ve küresel ekonomideki zayıflığı gerekçe göstererek 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamasından günler sonra geldi.

Ayrıca, teknoloji sektörünün işten çıkarmaya devam edebileceğini gösterirken, sektör çalışanları endişeli. Beklenen işten çıkarmalar, Amazon ve Meta gibi dev şirketlerin yavaşlayan talep ve kötüleşen küresel ekonomik görünüme yanıt olarak işten çıkarma hamlelerini duyurmasının ardından geldi.

Amazon’un 18 bin, Facebook’un ana şirketi 11 bin ve iş yazılımı şirketi Salesforce’un 8 bin kişilik işten çıkarma planları bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN