Dolar resmen eriyecek... Dünyaca ünlü banka tarih verip uyardı: O rakamlara kadar düştüğünü göreceğiz

Dolar resmen eriyecek... Dünyaca ünlü banka tarih verip uyardı: O rakamlara kadar düştüğünü göreceğiz

Dolar kurunda düşüşler başlayacak. Dünyaca ünlü banka tarih vererek doları olan yatırımcıları uyardı. O tarihte dolar o rakama kadar gerileyecek. İşte tüm detaylar...

Dolar kurunda ezber bozan tahmin geldi. Yeni yılda Wells Fargo uluslararası ekonomik görünüm raporunu paylaştı. Raporda yer alanlara göre, dolar kurunda rekor düşüş bekleniyor. Özgür Demirtaş'tan rapor hakkında çarpıcı değerlendirme geldi.

Wells Fargo tarafından yeni yıl için dolar tahmini paylaşıldı. Uluslararası ekonomik rapora göre, o tarihte dolar kuru dibi görecek. Bankanın dolar kurunda gerilemeyi işaret eden raporuna Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan cevap geldi.

abd-enflasyon.jpg

DOLAR YAVAŞ YAVAŞ ERİYECEK

Banka ekonomistleri tarafından hazırlanan rapordaki veriler dikkat çekti. 22 Ocak tarihli raporda, 2024 yılının ilk çeyreğinde dolar kurunun 31 TL seviyelerine yükseleceği yer alırken, yılın ikinci çeyreğinde düşüşe geçmesi öngörülüyor.

Dolar 30,50 TL'ye gerileceği tahmin ediliyor. Bloomberg HT tarafından paylaşılan haberde ise yılın üçüncü çeyreğinde dolar kuru 29,50 TL seviyesine kadar gerileyecek. Adım adım yükseldiği gibi düşüşe geçecek dolar kurunun 2025 yılının ilk çeyreğinde 29, ikinci çeyreğinde ise 28,50 olması bekleniyor.

merkez-bankasinin-faizleri-arttirmasindan-sonra-unlu-ekonomist-ozgur-demirtastan-yorum-geldi-1700774060.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ DEĞERLENDİRDİ

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bankadan gelen bu rapora göre açıklamalar yaptı. Tahminlerini paylaşan Demiraş, bu gibi bankaların genç çocukları analiz olarak aldığını söyledi. Tahminlerin gerçekleşmesi halinde yıl sonunda TL yüzde 45 - 50 oranında daha fazla değerli olacağı anlamına geliyor. Sözlerinin üzerine, "Halbuki İhracat Türkiye için çok önemli. Allah akıl fikir versin bu analiste" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN