Dolar sahipleri bugün o saatte hazır olun, dolarda film kopacak! Dakika dakikasına saat verildi

Dolar sahipleri bugün o saatte hazır olun, dolarda film kopacak! Dakika dakikasına saat verildi

Dolar sahipleri dikkat! Bugün o saatte hazır olun! Bu kez dolarda film kopacak! Dakika dakikasına saat verildi!

ABD'deki enflasyon verilerinin açıklanması öncesinde dolar ve euro kurları volatil seyretti. Türkiye'de dezenflasyon önlemleri ve tasarruf programlarının duyurulmasıyla birlikte HSBC'nin dolar/TL beklentisi 37-40 bandında şekillendi. Dolar/TL kuru güne 32.28 TL'den başlarken, Euro 34.96 TL'den işlem gördü. ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı gün, piyasalarda tedirginlik hakim oldu.

ABD ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANACAK

Dolar kurunda son durum

Piyasaların gözü, ABD'de enflasyon verilerinin açıklanacağı saat olan 15.30'a çevrildi. Beklentiler, fiyat baskılarının azaldığını gösterecek enflasyon oranının %3.6 seviyesinde gerçekleşeceği yönünde. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadelede sabırlı olunması gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE'DE DEZENFLASYON ADIMLARI VE TASARRUF TEDBİRLERİ

500 ve 1000 TL'lik banknotlar mi geliyor? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz OVP para projelerini açıkladı

Merkez Bankası, Türkiye'nin dezenflasyon sürecinin kritik bir evresinde olduğunu belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda uygulanacak tasarruf paketini açıkladı. Kur korumalı mevduattan çıkış için kesin bir tarih vermeyen Şimşek, tasarruf programının bütçeye etkisinin yaz sonunda yapılacak Orta Vadeli Program (OVP) gözden geçirmesiyle açıklanabileceğini ifade etti.

DOLARIN GÜNLÜK VE YILLIK PERFORMANSI

Dolar/TL güne 7,14'ten başladı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Dolar, bugün 32.2728 TL'den alınıp 32.2915 TL'den satılırken, Euro 34.9666 TL'den alınıp 35.0046 TL'den satılıyor. Doların aylık performansı %0.66 değer kaybıyla -0.22 TL düşerken, yıllık performansı %64.04 değer kazandı.

HSBC'NİN DOLAR/TL BEKLENTİSİ

BDDK'dan HSBC Bank'a izin | Ekonomi Haberleri

HSBC, TCMB'nin yeni enflasyon beklentileri ve son enflasyon beklenti anketine dayanarak, dolar/TL'nin yavaş ve sınırlı bir şekilde yukarı yönlü hareket edeceğini öngörüyor. Banka, olumlu makro veriler ve TL'nin reel istikrarı durumunda, dolar/TL'nin yıl sonunda 37-40 aralığında olabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN