Dolara faiz darbesi! Yatırımcının başından aşağı kaynar sular döküldü! Uzman isim açıkladı: O tarihte 50 TL'ye yükselecek

Dolara faiz darbesi! Yatırımcının başından aşağı kaynar sular döküldü! Uzman isim açıkladı: O tarihte 50 TL'ye yükselecek

Piyasalarda yaşanan hareketli sürece uyum sağlamaya çalışan dolar bir süredir sabit seyrini devam ettiriyor. Yatırımcının endişesi her geçen gün büyürken dolar kurunun son durumu en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. 23 Mayıs 2024 tarihinde Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve diğer döviz kurlarında güncel rakamlar belli oldu. İşte piyasalardaki son durum…

Merkez Bankası faiz gücünü kullanarak dolar üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Yılın son çeyreğinde iki tane faiz indirimi yapılması beklenirken Türkiye'de beklenenden fazla sıcak para girişi piyasaları hareketlendirdi. Merkez döviz alımlarına devam ederken doların hareket etmesi de kısıtlanmış oluyor. Kapalıçarşı'da dolar 32 TL'ye ulaşırken Euro 34,78 TL, İngiliz Sterlini 40,85 TL, İsviçre Frangı ise 35 TL ile güne başlangıç yaptı.

MERKEZ BANKASI NE ZAMAN FAİZ DÜŞÜRECEK?

Sıcak para girişi ile birlikte Merkez Bankası'nın ne zaman Faiz indirimine başlayacağı da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eski başekonomisti Hakan Kara, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdim:

"TCMB ne zaman faiz indirir diye çok soru geliyor. Ben de diyorum ki zaten pratikte indirdi sayılır. Son 2 haftada Bankalararası piyasa faizi yüzde 53’ten yüzde 47’ye düştü."

dolar-aa.jpg

SELÇUK GEÇER'DEN 50 TL TAHMİNİ

Ekonomi yazarı Selçuk Geçer, doların 30 TL'den 20 TL'ye gerilemesinin hiç kimseye faydası olmadığını söyledi. 30 TL'den 50 TL'ye gitmesinin fayda sağlayacağını belirtirken Bu durumun 3 ay sonra gerçekleşebileceğini aktardı. Selçuk Geçer, şu ifadeleri dile getirdi:

"Doların 30’dan 20’ye gitmesinin hiç kimseye faydası yok. 30 TL'den 50 TL'ye gitmesinin faydası olacak. Bunu ne zaman yaparlar 3 ay sonra yaparlar. Onun kararını verdiklerinde de siz faizde kitlenmiş olursunuz. Neye uğradığınızı şaşırırsınız"

23 MAYIS 2024 DÖVİZ FİYATLARI

23-mayis-dolar-kuru.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN