Amerikan devinden dikkat çeken rapor: BofA'dan TL için uzun vade önerisi

Amerikan devinden dikkat çeken rapor: BofA'dan TL için uzun vade önerisi

Bank of America (BofA) Securities, Türk Lirası'ndan uzun pozisyon tavsiyesinde bulundu. Bu tavsiyenin temelini ise yüksek carry getirisi, cari dengede mevsimsel pozitif görünüm, sıkı parasal koşullar ve rezervlerdeki artış oluşturuyor.

Bank of America analistleri Mikhail Liluashvili ve David Hauner'in aralarında olduğu BofA ekibinin Türkiye raporu dikkat çekti. Raporda "Pozitif cari denge mevsimselliği ve sıkı parasal koşullar Türk Lirası carry trade getirisini gelecek birkaç ayda destekleyecektir. Türk lirasında forward işlemleri üzerinden uzun pozisyondayız. Düşük carry ve yabancı sahipliği tahviller için olumlu ancak piyasa bizim tahminimize göre daha güvercin bir para politikası görünümüne sahip." ifadeleri yer aldı.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre, BofA, turizm gelirlerinin desteklendiğini ödemeler dengesinin mevsimselliğinin Türk Lirası pozisyonlar için destekleyici olduğunu kaydetti. Dolar / TL tahmininin forwardların ima ettiği politikadan daha düşük olduğunu da belirten BofA, Türk Lirası'nın gelişmekte olan piyasalarda en yüksek carry- oynaklık oranına sahip olduğunu ve hatta bazı büyük piyasalara kıyasla da görece yüksek olduğunu ifade etti.

Raporda ayrıca şu bilgiler yer aldı:

-Dolar /TL'nin sabit kalması halinde Türk Lirası 3 aylık forwadlar üzerinden yüzde 9,4'e kadar beklenen getiri sunuyor.

-Türk Lirası forwadlarda pozisyonların kalabalıklaştığı ve bunun negatif bir küresel şok yaşanması halinde pozisyon sıkışması riski yarattığı belirtiliyor.

BofA iki gün önce yaptığı açıklamada yıl sonunda dolar/TL'nin 38 seviyesinde olmasını beklediğini, 2024 yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 42 olarak açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN