Faiz kararına ekonomistlerden ilk tepki: Likidite düzenlemesi yolda

Faiz kararına ekonomistlerden ilk tepki: Likidite düzenlemesi yolda

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Beklentiler doğrultusunda gerçekleşen bu kararın ardından ekonomistlerden, “Likidite düzenlemeleri gelebilir” değerlendirmesi geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentileriyle uyumlu şekilde TCMB, yüzde 50 olan politika faizini sabit tutma kararı aldı.

Açıklanan faiz kararının ardından ekonomistlerin değerlendirmesi de gecikmedi.

"MERKEZ BANKASI GEREKİRSE DAHA DA SIKILAŞIRIM DİYOR"

Merkez Bankası'nın eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, açıklanan verileri, "Merkez Bankası enflasyona dair riskleri vurgulayarak gerekirse daha da sıkılaşırım diyor. İsabetli bir iletişim." sözleriyle değerlendirdi ve "Likidite düzenlemeleri gelebilir." dedi.

Politika Faizi'nin beklentiler doğrultusunda sabit tutulduğunu belirten Şenol Babuşçu ise "Kurul parası sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar verdi" dedi ve karara ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"YANLIŞ ALGI YARATACAK CÜMLELER"

TCMB'den yapılan açıklamada yer alan "Yurt içi ve yurt dışı yerleşiklerin Türk lirası finansal varlıklara talebiyle oluşan likidite fazlası ilave tedbirlerle sterilize edilecektir." ifadesini değerlendiren İris Cibre şunları söyledi:

"Likidite için yeni tedbir açıklanacak. Hizmet enflasyonundaki katılığa vurgu yapılarak pas geçilmesi, piyasaların yeterince yavaşlamamasından memnun olduklarını gösteriyor. Yanlış algı yaratacak cümleler"

Merkez Bankası'nın aldığı karara ilişkin paylaşım yapan Barış Esen ise, mevduat faizi düşüşü ve likidite fazlası konusunda adım atılacağı mesajının verildiğini söyledi.


Ekonomist Murat Sagman sosyal medya hesabından açıklanan karar ile ilgili şu paylaşımı yaptı:


"Bankalara güzel haber" diyen Avrasya Yatırım Kurucusu Evren Devrim Zelyut açıklanan verilerle ilgili şu yorumları yaptı:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir.

Makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve piyasa mekanizmasının işlevselliğini artırma amacı kapsamında, menkul kıymet tesisi uygulaması sonlandırılmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN