Dolarda iyimser güncelleme! Yıl sonuna kadar o rakama ulaşacak! 8 Mart 2024 dolar, sterlin, euro…

Dolarda iyimser güncelleme! Yıl sonuna kadar o rakama ulaşacak! 8 Mart 2024  dolar, sterlin, euro…

Dolar fiyatlarındaki hızlı yükseliş tedirginlik ortamı yaratıyor. 32 TL seviyesine dayanan Dolar kuru ile birlikte seçim endişesi de doları olan talebi arttırdı. Bankalar arası piyasa ile serbest piyasa arasındaki makas artmaya devam ederken güncel kur fiyatları da dikkatle Takip ediliyor. İşte 8 Mart dolar, euro, sterlin, İsviçre frangı…

Dolar fiyatlarındaki istikrarlı yükseliş hız kesmeden devam ederken güncel fiyatlar da dikkatle takip ediliyor. Dolar 31,95 TL seviyesine ulaşırken kapalı çarşıda bu rakam 33 TL'ye ulaştı. Merkez Bankası doları dizginlemek için rezerv eritme kararı alırken dolardaki talep artmaya devam ediyor. Euro 35 TL, İngiliz sterlini 40,93 TL İsviçre frangı ise 36,43 TL'den güne başlangıç yaptı. İşte 8 Mart dolar, euro, sterlin, İsviçre frangı…

DOLARDA İYİMSER GÜNCELLEME

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri düşüşe geçerken 1 Mart öncesindeki haftaya oranla 831 milyon dolar düşüş yaşandığı görüldü. 131 milyar 750 milyon dolarda 130 milyar 919 milyon dolar rakamlarında düşüş görüldü. Uzman isimler tarafından yapılan açıklamalar dikkatli takip edilirken geçtiğimiz aylarda HSBC Bankası'nın iyimser tablosu dolarda yıl sonu tahminini 33 TL olarak açıkladı. Daha sonra gelen revize ile birlikte doların yıl sonu rakama 36 TL olarak açıklandı.

hsbc.jpg

HSBC, son açıkladığı rakamları da iyimser bularak yeni bir güncelleme yapacaklarının altını çizdi. Analistler dolarda hızlı bir Yükseliş olacağını ifade ederken nisan ayında sıcak para girişi ile birlikte rakamların bir tık düşüşe geçebileceğini aktardım. Haziran ayı itibariyle doların 40 TL seviyesine kadar yükseleceğinin altı çizildi.

8 MART 2024 DÖVİZ KURLARI

8-mart-dolar.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN