Dolarda kusursuz fırtınaya hazırlanın! Rekor seviye için en tarih verildi

Dolarda kusursuz fırtınaya hazırlanın! Rekor seviye için en tarih verildi

Dolar kurunda beklenen yükseliş işaret edildi. ABD'de yaşanan gelişmelere göre uzmanlar doların daha da güçleneceğini öngörüyor. Rekor seviye için tarih verilirken, karşısındaki tüm para birimlerinin değer kaybetmesi tahmin ediliyor. İşte dolardaki fırtına...

BURAK ÖZTOPRAK

ABD'de yaklaşan seçimler dolar kuruna yansıyacak. Donald Trump'ın başkanlığa aday olması ise finans piyasasını hareketlendirdi. Stratejistlerin belirlediği senaryonun gerçekleşmesi halinde dolar kuru tüm birimler karşısında harekete geçecek. İşte tüm detaylar...

dolar-kuru-puhp.jpg

Finans piyasaları, 2024 Kasım ayında yapılacak ABD seçimleri yaklaşırken, Donald Trump'ın başkanlık yarışını tekrar kazanma ihtimaline karşı hazırlık yapıyor. Trump'ın 2016 seçimlerindeki sürpriz zaferi sonrası, bu sefer yatırımcılar daha hazırlıklı bir tutum sergiliyor. Trump'ın anketlerde Joe Biden ile yakın bir rekabet içinde olduğu ve Cumhuriyetçi Parti'nin ön seçimlerinde avantajlı durumda olduğu gözlemleniyor. Florida Valisi Ron DeSantis'in başkanlık yarışından çekilmesiyle, Trump'ın partideki tek ciddi rakibi eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve eski South Carolina Valisi Nikki Haley olarak görülüyor.

1443319-1.webp

DOLAR GÜÇLENECEK

Wall Street, Trump'ın Beyaz Saray'a olası dönüşünün ekonomik etkilerini hesaplamaya başladı. Finans uzmanları, Trump'ın tekrar seçilmesi durumunda uygulayabileceği tarife ve vergi planlarının tahvil getirilerini artırabileceğini ve doların güçleneceğini öngörüyor. Ayrıca bu durumun ABD'nin ticaret ortaklarının para birimleri üzerinde baskı yaratabileceği düşünülüyor.

Citigroup Global Markets ve Goldman Sachs gibi büyük finans kuruluşları, piyasaların bu kez daha hazırlıklı olduğunu ve 2016'daki gibi büyük dalgalanmaların beklendiğini düşünmüyor. Uzun vadeli tahvillerde getirilerin yükselmesi ve Fed'in ekonomideki potansiyel aşırı ısınmaya karşı tetikte olması bekleniyor.

1364340.webp

DİĞER PARA BİRİMLERİ OLUMSUZ ETKİLENECEK

Deutsche Bank stratejistleri ise, Trump'ın seçilmesinin euro, yuan ve Meksika pezosu gibi para birimleri üzerinde negatif, dolar üzerinde ise pozitif bir etki yaratacağını belirtiyor. Ayrıca, seçim risklerinin artmasıyla yıl boyunca dolara yönelik güvenli liman talebinin devam etmesi bekleniyor. Bu durum, Fed faiz oranlarının beklenen düzeyde düşürülmesine rağmen, doları 2023 yılındaki aralıklarda tutabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN