Doları düşürecek hamle devreye sokuldu! Tuna Kaya'dan, 'Tedbirli ve tetikte olun' uyarısı.. Dolar çakılıyor

Doları düşürecek hamle devreye sokuldu! Tuna Kaya'dan, 'Tedbirli ve tetikte olun' uyarısı.. Dolar çakılıyor

Altın ve dolar yükseliş trendinde devam ederken dolar 16,33 TL gram altın ise 975 lira ile güne başladı. Elinde dolar ve altın yatırımı tutanlar ise bu yükselişin kalıcılığını sorgularken Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan korkutan açıklama geldi. Kaya, dolara müdahale edildiğini ve tetikte olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Piyasaların, Nisan ayı durgunluğun yerini Mayıs ayı hareketliliği aldı. Dolar/TL tarafında 14 barajı yıkılırken, gram altın ise 900 TL seviyesini geçerek 975 liraya kadar çıktı. 17 TL seviyesine dayanan doların gidişatı merak konusu olurken Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan kritik açıklama geldi. Sosyal medya hesabından uyarıda bulunan Kaya, dolara yapılan müdahaleyi açıkladı. İşte Kaya'dan dolar yatırımcılarını yakından ilgilendiren o paylaşım.

ddolar-ve-dltin-001.jpg

DOLAR İÇİN KRİTİK MÜDAHALE

Dolar ne kadar yükselir? Gram altın düşer mi? gibi sorular araştırılırken, piyasalar 24 Mayıs Salı gününe yükselişle başladı. Dolar 16,33 TL seviyesine çıkarken, gram altın ise 1000 liraya tırmanmaya başladı. Yayınladığı piyasa değerlendirmeleri ile dikkatleri üzerine çeken uzman isim Tuna Kaya, geçtiğimiz günlerde süper bono müdahalesine değinerek, dolarda düşüş yaşanabileceğini söylemişti.

DOLAR YATIRIMCILARI DİKKAT! DÜŞÜŞ BAŞLIYOR

Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, en son yayınladığı paylaşımı ile Enflasyon Endeksli Tahvil sisteminin devreye sokulduğunu ifade ederek dolar yatırımcılarını uyardı. Kaya, 17 seviyelerine tırmanan dolar için düşüş sinyali verdi. Dolar için 16 TL barajının sınır olduğunu her yayında belirten Kaya, 16 barajında baskılanma yapılacağını da daha önce yayınladığı değerlendirmelerinde dile getirmişti.

dolar-2.jpg

KAYA: TEDBİRLİ VE TETİKTE OLUN

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla dolar yatırımcılara 'Tedbirli ve tetikte olun' uyarısı yapan Kaya, "Dolar/TL 16, sınırını aştı. 17 seviyesi aşılınca Enflasyon Endeksli Tahvil yürürlüğe sokulabilir. Bu durum doları 15,50'nin altına iter. Dikkatli ve tetikte olalım." diye konuştu.

İşte Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'nın doların düşmesine ilişkin yaptığı o paylaşım

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN