Doları olanın eli ayağı titreyecek! Dünyanın en büyük bankası dolar-TL tahminini açıkladı

Doları olanın eli ayağı titreyecek! Dünyanın en büyük bankası dolar-TL tahminini açıkladı

Sürekli yukarı yönlü ivme izlemesiyle yatırımcıların yeni aracı haline gelen dolarla ilgili dünyanın en büyük bankası yeni tahminini açıkladı. Doları olanın eli ayağı titreyecek! Dolar düşecek mi? 2024 yılında dolar ne kadar olacak? İşte dünyanın en büyük bankasının dolar-TL tahmini...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Dünyanın en büyük bankasından, dolarla ilgili yatırımcıları mutsuz edecek bir açıklama geldi. Son zamanlarda devamlı yukarı yönlü ivmelenmesiyle yatırım araçlarından biri olan doların geleceği merakla takip ediliyor.

Küresel finans dünyası, Wells Fargo'nun dolar/TL kuru için yaptığı son tahminle çalkalanıyor. ABD merkezli finans devi, Türk Lirası'nın geleceği hakkında iyimser bir tablo çizerek, doların 2025 yılında düşeceği seviyeyi açıkladı.

Wells Fargo, varlık yönetim kolunun satışını değerlendiriyor - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

YEREL SEÇİMLER VE EKONOMİ POLİTİKASININ ETKİSİ

Banka, yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin 4 yıl boyunca seçimsiz bir döneme girmesi ve ekonomi politikalarında ortodoks bir duruşun sürdürülmesiyle Türk Lirası'nda olumlu bir ivme beklediğini ifade etti. Ayrıca, Merkez Bankası'nın sıkılaştırma politikalarının, yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisini artırdığını da vurguladı.

WELLS FARGO'NUN TÜRK LİRASI OPTİMİZMİ

Wells Fargo'nun raporunda, Türk Lirası için uzun vadeli yapıcı görüşün artan bir inançla yenilendiği belirtildi. Banka, döviz kurlarının birbirine yakınsaması ve dolar priminin azalması gibi faktörlerin, liranın gelecekteki değerine ilişkin iyimserliği yansıttığını ifade etti. Wells Fargo, Türkiye'nin demokratik sisteminin güçlenmesi ve para otoritesinin bağımsızlığının korunmasının lira için olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.

Dolar/TL haftanın son gününe nasıl başladı?

2025 YILI DOLAR/TL KURU TAHMİNİ

Wells Fargo, dolar/TL kuru için 2025 yılının üçüncü çeyreğine kadar olan dönemi kapsayan tahminlerini açıkladı. Banka, doların bu yıl zirve yaptığını ve önümüzdeki dönemde 30 TL'nin altına düşmesini beklediğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN