Dünya Bankası'ndan 300 milyon euroluk kredi

Dünya Bankası'ndan 300 milyon euroluk kredi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKBB), Dünya Bankası kuruluşu olan Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (IBRD) 300 milyon avro tutarında kredi temin etti. Bu kredi ile dağıtık güneş enerjisi ve batarya enerji depolama sistemleri projelerinin finansmanı sağlanacak.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) tarafından sağlanan 300 milyon avro tutarındaki krediyle bir adım daha ileriye gidiyor. Banka, bu kredi ile dağıtık güneş enerjisi ve batarya enerji depolama sistemleri projelerine finansman desteği sağlayacak.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Bankamız dağıtık güneş enerjisi ve batarya enerji depolama sistemleri projelerinin finansmanı için IBRD'den 300 milyon avro ve Temiz Teknoloji Fonu'ndan (CTF) 15 milyon dolar kredi, Dünya Bankası ve Enerji Sektör Yönetimi Yardım Programı'ndan (ESMAP) 1,5 milyon dolar hibe sağlamıştır." denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN