Dünyaca ünlü ayakkabı markası iflas bayrağını kaldırıyor! Dev markalardan biriydi, duyan inanamadı

Dünyaca ünlü ayakkabı markası iflas bayrağını kaldırıyor! Dev markalardan biriydi, duyan inanamadı

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri derinden etkilemiş durumda. Özellikle hem Avrupa'da hem de Orta Doğu'da süren savaşlar ham madde ve tedarik sorununu ortaya çıkartırken dev şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen iflas haberi piyasaları altüst etti. Dünyaca ünlü ayakkabı markası iflas bayrağını kaldırıyor! Dev markalardan biriydi, duyan inanamadı. Tüm mağazaları teker teker kapanıyor, binlerce çalışan işinden olacak.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Pandemi sonrası artan tüketim ve üretimde yaşanan aksaklıklar büyük bir krize neden olurken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu etkisini iyice artırırken bir iflas haberi daha geldi. Dünyaca ünlü ayakkabı markası iflas bayrağını çekti. Dev marka tüm mağazalarını kapatmaya başladı. Binlerce çalışan kapı dışarı edilecek. İşte iflas haberinin detayları...

DÜNYACA ÜNLÜ AYAKKABI MARKASI İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Ekonomik kriz iflas haberlerini beraberinde getiriyor. Son olarak dünyaca ünlü ayakkabı markası Allbirds, artan maaliyetlere karşı daha fazla dayanamadı ve iflas etmek zorunda kaldı. Şirketin hisseleri 2021 sonunda 29 dolara kadar yükselmişken, şu an 0,63 dolara kadar düşmüş durumda.

yeni-proje-2024-05-29t112837-874.jpg

MAĞAZALARINI TEK TEK KAPATIYOR! BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK

Dev şirket küçülme kararı alınırken ağır bilançonun maaliyeti ortaya çıktı. İşte şirketin ettiği zarar ve oranlar;

Mali Durum ve Zararlar:

Büyük Kayıplar:

Allbirds, son 12 ayda 254,1 milyon dolarlık satış gerçekleştirmesine rağmen, 152,5 milyon dolar zarar etti. Bu büyük kayıp, yatırımcılar arasında ciddi endişelere yol açtı.

Nakit Azalması:

2021 sonunda 289 milyon dolar nakite sahip olan şirketin nakit varlığı, 102 milyon dolara düştü. Bu nakit azalması, şirketin finansal sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor.

yeni-proje-2024-05-29t112902-562.jpg

Stok Sorunu ve Küçülme:

Stokların Azalması:

Stokların hızla azalması, şirketin operasyonlarını sürdürebilmesi açısından büyük bir risk teşkil ediyor. Stok yönetimi, şirketlerin nakit akışını ve satışlarını doğrudan etkileyen önemli bir faktördür.

Küçülme Riski:

Şirketin mevcut hızla küçülmeye devam etmesi halinde iflas riski artıyor. Küçülme, operasyonel maliyetlerin karşılanamaması ve müşteri taleplerinin karşılanamaması gibi sorunlara yol açabilir.

Geleceğe Dair Belirsizlik:

Allbirds'ün mali durumu, geleceği konusunda büyük belirsizlikler yaratıyor. Şirketin iflas etmeyi önleyebilmesi için ciddi mali iyileştirmelere ve stratejik değişikliklere ihtiyaç duyuluyor.

Bu durum, Allbirds gibi büyük markaların bile ekonomik dalgalanmalardan nasıl etkilenebileceğini ve mali zorluklar karşısında ne kadar kırılgan olabileceğini gösteriyor. Yatırımcılar ve müşteriler, şirketin geleceğini yakından takip ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN