Dünyaca ünlü bankanın Başekonomistinden çarpıcı açıklama! Türkiye'de o tarih itibariyle devalüasyon yaşanacak

Dünyaca ünlü bankanın Başekonomistinden çarpıcı açıklama! Türkiye'de o tarih itibariyle devalüasyon yaşanacak

Dünyaca ünlü bankanın eski Başekonomisti Robin Brooks'tan çarpıcı açıklama! Türkiye'de o tarihten sonra devaülasyonun yaşanacağını söyledi! İşte ayrıntılar...

Geçtiğimiz hafta piyasalarda yoğun döviz talebi, döviz bürolarının kapanmasına neden olurken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bu duruma yönelik çeşitli önlemler almıştı. Gösterge kur ile piyasa kuru arasındaki makasın açılmasının ardından TCMB, yeni tebliğler yayınlamıştı.

NİSAN AYINDA TL'NİN DEĞER KAYBEDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Robin Brooks: Doların yükseleceği söylentisi saçma

Öne çıkan bir uyarı ise, dünyaca ünlü banka Goldman Sachs'ın eski Başekonomisti Robin Brooks'tan geldi. Brooks, Türkiye'de seçimlerin ardından devalüasyon yaşanmasının beklenebileceğini belirtti. Brooks'un paylaştığı bir grafik, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türk Lirası'nda bir değer kaybı sürecinin başlayabileceğini öne sürdü.

Brooks'un tahminlerine göre, Türkiye'de yaşanacak bir devalüasyon, dolar kurunda ciddi artışlara neden olabilir. Bu durum, Türk Lirası'nın diğer yabancı para birimleri karşısında da değer kaybetmeye devam edeceği anlamına geliyor.

ATİLLA YEŞİLADA'DAN KARŞI İDDİA

Ünlü ekonomist tarih verdi: Dolar 39 TL olacak...

Ancak, ekonomi uzmanlarından Atilla Yeşilada, seçim sonrası ekonomide herhangi bir değişiklik öngörmediğini belirtti. Yeşilada, yerel seçimlerin ekonomide belirleyici bir etkiye sahip olmayacağını ve normal ekonomik göstergelerde herhangi bir anormal değişiklik beklenmediğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN