Dünyanın en büyük elektrikli araç şirketi rakiplerine yenildi! Tesla küçülmeye gidiyor: Binlerce kişi işsiz kalabilir

Dünyanın en büyük elektrikli araç şirketi rakiplerine yenildi! Tesla küçülmeye gidiyor: Binlerce kişi işsiz kalabilir

Dünyanın en büyük elektrikli araç şirketi rakiplerine yenildi. Tesla’dan büyük hayal kırıklığı! Araç teslimatlarında düşüş yaşayan şirketin küçülmeye gideceği iddiaları sektörü yıktı geçti. İşte detaylar…

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticileri arasında yer alan Tesla’dan kötü haber geldi. Yıllık araç teslimatlarında 2020 yılından bu yana ilk kez düşüş yaşayan şirketin, işten çıkarma yoluna başvuracağı öğrenildi.

TAHTINI BYD KAPTI

Shiftdelete.net’in haberine göre Tesla, elektrikli araç sektöründe lider koltuğunu Çin’li rakibi BYD’ye bıraktı. BYD, 3.02 milyon araç üretimiyle büyük bir başarı elde ederken, Tesla 1.81 milyon üretimde kaldı. Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, BYD’yle beraber pek çok Çinli üreticinin fiyat rekabeti karşısında zorlu bir dönemden de geçti. Bu yüzden de ciddi bir gerileme yaşandı.

tesla-kuculmeye-gidiyor.jpg

Tesla, 4 yıl sonra ilk defa yıllık bazda bu kadar az satış rakamına ulaştı. Bu da yatırımcıların şirkete olan güvenini olumsuz etkiledi. Tüm bunların ışığında şirketin, global iş gücünün %10’undan fazlasını işten çıkarmayı planladığı belirtiliyor. Bu oran toplamda 140.473 çalışandan minimum 14.000’inin işini kaybedeceği anlamına geliyor.

İşten çıkarmaların hangi birimlerden yapılacağı henüz bilinmiyor. Şirketin CEO’su Elon Musk bu kararı aldıkları için pişmanlık duymadıklarını tam tersine bunun yapılması gerektiğini belirtti. Musk, bu adımdan sonra şirketin daha sıkı ve yenilikçi olacağını ve büyümeye gideceğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN