E-ticarette esnaf yaklaşımıyla devrim yaptı

E-ticarette esnaf yaklaşımıyla devrim yaptı

Bilgisayar uzmanı Cenk Çiğdemli'nin geliştirdiği "Türk tipi alışveriş" yazılımı, internet alışverişini kökten değiştiriyor. Klasik esnaf kültürünün e-ticarete uyarlandığı yazılım, alışveriş sitelerinin vazgeçilmezleri arasına girmiş durumda.

Bilgisayar uzmanı Cenk Çiğdemli, Türk tipi alışverişe özel yazılım geliştirdi. Lise son sınıfta kurduğu bilişim teknolojileri şirketi Ticimax bünyesinde bugün 2 bin 200 e-ticaret sitesine altyapı hizmeti verir hale gelen Çiğdemli, ürettiği ilginç yazılımlar ile genç yaşta sektörün aranan ismi haline geldi. 

"Türk kültüründe müşteri alışveriş yapmadan bırakılmaz" anlayışıyla çalışan Çiğdemli'nin yazılımında, sayfayı kapatma tuşuna bastığınızda incelediğiniz ürüne indirim yapılması gibi ilginç özellikler bulunuyor.

15-10/19/img_20151015_202727.jpgCenk Çiğdemli ile Eticaret SEM Teknoloji Buluşmaları'nda bir araya geldik.

Bu fiyat sana özel abla, maksat ayağın alışsın

Karar.com’a konuşan Çiğdemli Türk tipi alışveriş yazılımını şu sözlerle anlattı:

“Bizim kültürümüzde müşteri velinimettir ve alışveriş yapmadan dükkandan bırakılmaz. Satın alması için her şey yapar bizim esnafımız. Tam kapıdan çıkarken fiyatı düşürür ya da düşürmese bile yanına bir hediye vererek cazip hale getirmeye çalışır. Müşteriye özel kampanyalar yapar, müşterinin beğendiği ürüne maddi imkanı yetmezse, ne yapar eder daha makul fiyatlı bir benzerini satar. Ayağı alışsın diye ilk kez gelen müşteriye özel indirim yapar. İşte bizim Türk tipi yazılımımız da bu gelenekleri içeriyor.”

15-10/19/hh.jpg

Ana sayfada kişiye özel kampanyalar

Çiğdemli’nin yazılımlarını kullanan e-ticaret sitelerinde de müşteri sayfayı kapatma ikonuna bastığı an baktığı üründe indirim yapılıyor. Ya da daha makul fiyatlı bir benzeri sunuluyor. Müşteri arama motoruna hangi kelimeyi yazarak o siteye geldiyse, ona göre o ürünle alakalı indirim ve kampanyalar yapılıyor. Mesela eğer kullanıcı arama motoruna kırmızı elbise yazarak o siteye girdiyse, sistem 10 dakika içinde kırmızı elbiselerle ilgili kampanyalara başlıyor. Kullanıcı aynı siteye tekrar girdiğinde daha önceden baktığı ürünler ana sayfada gösteriliyor ve daha makul fiyatlı olan benzerlerinde indirim kampanyaları yapılıyor. Kullanıcı o siteye ilk kez giriş yapıyorsa, ayağı alışsın indirimleri hazırlanıyor. 

Akıllı depo yazılımı geliştiriyor

Şimdi de akıllı depolama yazılımları üzerine çalıştığını ifade eden Cenk Çiğdemli, “E-ticaret sitelerinde kargo aşamasında sık sık yanlış ürün gönderimi yapılıyor. Bunu ortadan kaldırmak için akıllı depo yazılımı üzerinde yoğunlaşmış durumdayız şu an” diyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN