Ekonomist Zelyut: Esas tehlike emeklilerin maaş alamayacak olması

Ekonomist Zelyut: Esas tehlike emeklilerin maaş alamayacak olması

2023 Küresel Emeklilik Raporu'na dikkat çeken ekonomist Evren Devrim Zelyut, "Maaşların az olduğunu düşünürken esas tehlike bu zihniyetin devam etmesi durumunda emeklilerimizin maaş alamayacak olması" dedi.

Gündemde emekli bayram ikramiyelerine yapılan yüzde 50'lik zammın konuşulması sürerken, ekonomist Evren Devrim Zelyut, bir başka önemli konuya işaret etti. Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programına katılan Zelyut, emeklilik maaşlarının ödenememe ihtimaline dikkat çekti.

Zelyut'un yaptığı açıklamalara göre, "2023 Küresel Emeklilik Raporu" yayımlandı. Raporda, dünya genelindeki emeklilik sistemleri incelenerek, A, B, C, D olarak kategorize ediliyor. D kategorisinde yer alan ülkeler arasında Hindistan, Tayland, Arjantin ve Türkiye de bulunuyor. Bu kategorideki ülkeler için, emeklilik sistemlerinin sürdürülebilirliği konusunda ciddi endişeler bulunuyor. Yapılan değerlendirmede, bu ülkelerin emeklilik sistemlerinde önemli düzenlemeler yapılmazsa, emeklilere maaş ödemesinde sorunlar yaşanabileceği belirtiliyor. Zelyut, Türkiye'nin mali durumuna ve rezervlerine işaret ederek, ülkenin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve bu durumun emeklilik maaşlarının ödenmesini riske atabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN