Elektrikli araç kullananlar yarına kadar şarjınızı fulleyin! Yılın ikinci zammı geliyor: İşte güncel şarj ücretleri

Elektrikli araç kullananlar yarına kadar şarjınızı fulleyin! Yılın ikinci zammı geliyor: İşte güncel şarj ücretleri

Elektrikli otomobil sahiplerini yatağından kaldıran haber geldi. Yarına kadar şarjınızı fullemeyi ihmal etmeyin. Yılın ikinci zammı şimdiden yola çıktı. Peki, şarj ücretleri ne kadar olacak? İşte güncel şarj ücretleri...

Trükiye'de yaygınlaşan elektrikli otomobil kullanımı yeni zamları da beraberinde getirdi. Akaryakıt fiyatlarını takip eden otomobil sahipleri artık şarj ücretlerini de takip etmeye başladı. ZES tarafından bugün gönderilen mesajlarda zam için açıklama geldi.

ŞARJ ÜCRETLERİNE ZAM

Elektrikli otomobil pazarının genişlemesiyle, şarj ücretleri yakın takibe alındı.Elektrikli otomobil pazarının genişlemesiyle, şarj ücretleri yakın takibe alındı. Şarj ücretlerine son olarak ocak ayında yapılan zammın ardından yeni zam için mesaj paylaşıldı. ZES tarafından kullanıcılarına gönderilen mesajda, 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren şarj istasyonlarında fiyat güncellemesine gidileceği paylaşıldı. Ülkemizde adım adım yükselen döviz ve enflasyon karşısında yeni zammın şarj ücretlerine yansıyacağı bekleniyor.

12101.jpg

GÜNCEL ŞARJ ÜCRETLERİ

Elektrikli araç şarj istasyonu şirketi ZES ve diğer şirketler, elektrikli otomobil şarj istasyon kullanımında yeni yıl zammı yapmıştı. Ocak ayının ardından geçen 4 ay içerisinde yeni bir zam paylaşımı geldi. Şarj ücretlerine yüzde 8-9 oranında zam yapılacağı duyurulurken, ZES şirketi zammın 25 Nisan 2024 itibariyle geçerli olacağını paylaştı.

Elektrikli otomobillerde AC Tip 2 soketleri tarafındna yapılan şarj ücretine zam yapılmazken, DC 60 kW şarj ücretine zam geldiği görülüyor. DC 60 kW üstü şarj ücretleri de yeniden güncellendi. Son yapılan zamlara CHAdeMO soketlerde eklenirken, zamlı fiyatlar şu şekilde;

Soket TipiEski Birim (TL/kWh)Yeni Birim (TL/kWh)
AC Tip 2 Soketler6,50 TL6,49 TL
DC CCS (60 kW)8,00 TL8,49 TL
DC CCS (60 kW Üstü)8,75 TL9,99 TL
CHAdeMO Soketler8,75 TL9,99 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN