Elektrikli araçların batarya ömrü beklenenden uzun: 10 yıl sonra bile...

Elektrikli araçların batarya ömrü beklenenden uzun: 10 yıl sonra bile...

Elektrikli araç kullanıcılarının veya almayı düşünenlerin en büyük kaygısı batarya ömrü oluyor. Birçok kişi elektrikli araçların batarya ömrünün kısa olduğuna inansa da yapılan araştırmalar bu inanışın yanlış olduğunu ortaya koydu. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Elektrikli araç kullanımı gün geçtikçe artıyor ancak bu artışla birlikte elektrikli araçların batarya ömrünün kısa olduğu inanışı da artışta. Yapılan araştırmalar ise bu inanışın aksini gösterdi. Öyle ki 10 yaş ve üzeri elektrikli araçların bile batarya değişim oranı şaşırtıcı bir sonucu ortaya koydu…

Elektrikli otomobillerin batarya değişim süresine dair yaygın inanış bir kez daha çürütüldü. 20.000'den fazla araç verisi kullanılarak yapılan kapsamlı bir araştırma, 10 yaş ve üzeri elektrikli otomobillerde batarya değişim oranının sadece %13 olduğunu ortaya koydu.

0ed4f084-9673-4db6-8e25-8e2170ccfb4f.jpg

BATARYA ÖMRÜ BEKLENENDEN DAHA UZUN

Recurrent Auto'nun paylaştığı rapora göre, 2011 yılında piyasaya sürülen ve 13 yaşına gelmiş araçlardaki batarya değişim oranı ise %30 seviyesinde. Bu veriler, elektrikli araçların batarya ömrünün düşündüğümüzden çok daha uzun olduğunu kanıtlıyor.

Otomobil endüstrisindeki en yeni batarya teknolojileri ve gelişmiş termal yönetim kabiliyetleri sayesinde, ortalama batarya ömrünün 15 yılın üzerinde olması bekleniyor. Özellikle 10 yıl önceki teknolojiyle üretilmiş (2014-2015 model) araçların bile sadece %4-6 seviyesinde batarya değişim oranına sahip olması, elektrikli araç sürücülerinin batarya endişelerini büyük ölçüde giderecek nitelikte.

yeni-proje.jpg

BATARYA ENDİŞESİ SON BULACAK

Uzmanlar, bu verilerin elektrikli araçlara olan güveni artıracağını ve batarya değişim maliyetleri konusunda endişe duyan potansiyel alıcıların kararlarını olumlu yönde etkileyeceğini belirtiyor. Elektrikli araçların, sürdürülebilir bir gelecek için hem çevresel hem de ekonomik anlamda sunduğu avantajlar, batarya teknolojilerindeki bu ilerlemelerle daha da pekişmiş durumda.

Elektrikli araç sahipleri için bu haber, araçlarının uzun yıllar boyunca güvenilir bir şekilde hizmet vereceği anlamına geliyor. Artık, elektrikli araçların sadece çevre dostu değil, aynı zamanda uzun ömürlü ve maliyet etkin bir tercih olduğunu söylemek mümkün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN