Elektrikli otomobil pazarına yeni bir soluk: Zeekr MIX ilk kez görücüye çıktı! Sade tasarımıyla herkesi büyülüyor

Elektrikli otomobil pazarına yeni bir soluk: Zeekr MIX ilk kez görücüye çıktı! Sade tasarımıyla herkesi büyülüyor

Elektrikli otomobil sektöründeki yarışa artık yeni bir isim daha dahil oldu. Zeekr MIX ilk kez görücüye çıktı. Sade tasarımıyla büyüleyen bu araç, konforu ve ilginç tasarımıyla elektrikli tutkunlarının yeni gözdesi olacak.

ESMAGÜL KOÇAK

Elektrikli otomobil piyasasının iddialı isimlerinden olan Çin, yeni elektriklisini tanıttı. Hükümet tarafından ilk kez ortaya çıkarılan bu yeni model, farklı tasarımı ile görenlerin ilgisini çekmeyi başardı…

Elektrikli otomobil dünyasına yeni bir isim daha katıldı: Zeekr MIX. Çin'de hükümet tarafından ilk kez ortaya çıkarılan bu araç, farklı tasarımıyla dikkat çekiyor. SUV ve MPV arasında bir yere konumlanan Zeekr MIX, elektrikli araç üreticisi Geely'nin desteklediği Zeekr markasının beşinci üretim modeli olma özelliğini taşıyor. Peki, MIX, İngilizce 'karışım' anlamına gelen 'mix' kelimesinden mi, yoksa Romen rakamlarında 1009 anlamına gelen bir ifade mi? Henüz bu sorunun cevabı belirsizliğini koruyor.

zeekr-mix-3.jpg

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BOYUTUYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından paylaşılan bilgiler arasında, Zeekr MIX'in M-Vision konseptine dayandığı ve Waymo robotaxi'nin bireysel kullanıcılara yönelik versiyonuna oldukça benzer olduğu görülüyor. Araç, 3008 mm'lik uzun dingil mesafesi ve 4688 mm'lik nispeten kısa uzunluğuyla, 1995 mm genişlik ve 1755 mm yüksekliğiyle alışılmışın dışında bir boyuta sahip.

Zeekr MIX, tasarım dilini Zeekr 007 modeliyle paylaşıyor. Ön bölümde, 75 adet yüksek güçlü çip tarafından kontrol edilen geçiş tipi bir ışık çubuğu bulunuyor ve farlar ince bir şekilde tasarlanmış. Ayrıca, aracın siyah sütunları ve eklentileri, yüzer tavan tasarımını vurgulamaya yardımcı oluyor. Şu anda, gizli kapı kollarının olup olmadığı ve kapıların nasıl açıldığı konusunda merak sürüyor.

zeekr-mix-2.jpg

MIX'in arka tasarımı, ön kısmı andıran basit bir görünüme sahip. Yüksek spesifikasyon sürümlerinin Lidar teknolojisine sahip olacağı biliniyor. İç mekan hakkında casus fotoğraflar dışında fazla bilgi mevcut değil, ancak aracın Zeekr ailesine özgü bir direksiyon simidi ve geniş bir orta ekrana sahip olduğu gözlemleniyor. MIX'in beş koltuklu bir düzeni olduğu belirtiliyor, bu da ön sırada üç koltuklu bir düzen olasılığını düşük kılıyor.

2025 YILINDA YOLLARDA GÖRMEYE HAZIR OLUN

Zeekr MIX, 310 kW gücünde TZ235XYC01 elektrik motoruyla donatılmış. Aracın bataryaları CATL tarafından üretilmiş üçlü lityum iyon pillerden oluşuyor ve montajı Geely tarafından Sichuan Eyaleti'nde yapılmış. Zeekr MIX, Geely'nin SEA-M platformu üzerine kurulu.

zeekr-mix-1.jpg

Bu heyecan verici yeni modelin 2024 Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor. Zeekr MIX'in 2025 yılında Avrupa ve Türkiye pazarlarına giriş yapması muhtemel görünüyor. Elektrikli otomobil pazarında yeni bir soluk olmaya aday Zeekr MIX, tasarımı ve teknik özellikleriyle otomobil severlerin ilgisini çekmeye hazırlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN