Hyundai ve Kia, 170 bin aracı geri çağırıyor!

Hyundai ve Kia, 170 bin aracı geri çağırıyor!

Güney Kore'nin dev otomotiv firmaları Hyundai ve Kia, elektrikli araçlarında tespit edilen yazılım hatası nedeniyle 170 bin aracını geri çağırıyor. Gönüllü geri çağırmalar 18 Mart'ta başlıyor.

Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı, Hyundai ve Kia'nın şarj sistemlerindeki yazılım sorunları nedeniyle yaklaşık 170 bin elektrikli aracı geri çağıracağını açıkladı.

Buna göre Hyundai Ioniq serisi ve Genesis modelleri de dahil olmak üzere beş elektrikli araç modelinde 113 bin 916 araç geri çağıracak. Kia'nın da 56 bin 16 aracını geri çağırması bekleniyor.

HATALAR AÇIKLANDI

Bakanlık, araçlarda kullanılan entegre şarj kontrol ünitelerinin yazılımında, güç vermeyi zorlaştırabilecek, araların yolda durmasına sebep olabilecek hatalar bulunduğunu açıkladı.

Hyundai Motor Group'tan konuyla ilgili "Hyundai Motor ve Kia, müşterilerin rahatsızlık duymasını önlemek için derhal harekete geçecek" açıklaması geldi. Gönüllü geri çağırmaların ise 18 Mart'ta başlaması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN