Otomobil sektörüne büyük darbe! TOGG'un en büyük rakibi iflas bayrağını çekti... Kepenkler kapatılmak üzere

Otomobil sektörüne büyük darbe! TOGG'un en büyük rakibi iflas bayrağını çekti... Kepenkler kapatılmak üzere

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz dev firmaları da etkilemeye başladı. Özellikle Orta Doğu ve Avrupa'da yaşanan savaşlar piyasaları sert şekilde etkilerken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise otomobil sektörünü şaşkına çevirdi. TOGG'un en büyük rakibi iflas bayrağını çekti! Kepenkler indirilmek üzere.

Pandeminin ardından birçok büyük şirket ekonomik anlamda küçülmeye gitmeye başladı. Özellikle yaşanan küresel ekonomik kriz dev şirketlerin küçülmesine neden olurken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber otomobil sektörüne ağır darbe vurdu. Elektrikli araç üretiminde büyük rol oynayan Fisker, iflasın eşiğinde. TOGG'un en büyük rakibi olarak görülen dev şirket büyük zararlar vermeye başladı.

TOGG'UN EN BÜYÜK RAKİBİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Son dönemde elektrikli araç kullanımı hızla artmaya devam ediyor. Ancak yaşanan ekonomik kriz bu sektörü de vurmuş durumda. Gelen son dakika haberi herkesi şaşkına çevirdi. Elektrikli araç şirketi Fisker, iflasın eşiğinde. Wall Street Journal'ın iddiasına göre, şirket iflas başvurusu olasılığını araştırmak için yeniden yapılandırma danışmanlarına başvurdu.

yeni-proje-2024-03-14t161929-135.jpg

HİSSELERİ SERT ŞEKİLDE DÜŞTÜ

Mali açıdan zor günlerden geçen Fisker, 2024'ün, sadece 20.000 araç teslim ederek zor bir yıl olacağını öngördü. Aynı zamanda Spartan Energy Acquisition Corp. ile 2020'de borsaya açılan Fisker'in hisseleride sert şekilde düşmüş durumda.

yeni-proje-2024-03-14t161951-072.jpg

Çarşamba günü kapanışta hisse senedi sadece 32 sente geriledi ve New York Menkul Kıymetler Borsası, şirket hissesinin piyasadan çıkartılabileceği uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN