Elektrikli otomobillerde iflaslar tek tek geliyor... Çok eleştirilen o marka iflas başvurusunda bulunacak

Elektrikli otomobillerde iflaslar tek tek geliyor... Çok eleştirilen o marka iflas başvurusunda bulunacak

Otomotiv sektöründe gelişmeler hız kesmeden devam ederken bu sefer gündemi sarsacak bir haber geldi. Birçok kişi tarafından eleştirilen o markanın iflas başvurusunda bulunacağı öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Web Tekno’da yer alan habere göre Fisker, yakın zamanda bir YouTube kanalı olan MKBHD'de dünyaca ünlü içerik üreticisi Marques Brownlee tarafından yerden yere vurulmuştu. Söz konusu yayınlanan videoda ünlü isim bu markanın “bugüne kadar incelediği en garip ve en kötü araç” olduğunu dile getirmişti. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Fisker’in akşam yeniden yapılandırma uzmanına desteğiyle iflas başvurusu için hazırlıklar yaptığı öğrenildi.

yeni-proje-15.jpg

ÜNLÜ MARKADAN İFLAS HAZIRLIĞI

Edinilen bilgilere göre Fisker, finansal danışmanlık veren FTI Danışmanlık ve Davis Polk Avukatlık Ofisi ile beraber çalışmalar yürüterek olası bir iflas başvurusu için adımlar atmaya başladı. Henüz firmadan resmi bir açıklama gelmezken kendilerine yöneltilen soruları da yanıtsız bıraktılar. Birçok kişi firmanın son durumu hakkında bilgi sahibi olduğu için bu iflas kararı onları şaşırtmadı.

yeni-proje-16.jpg

İFLASTAKİ TEK NEDEN YOUTUBE KANALI DEĞİL

Fisker yönetimi, daha önce yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir açıklama yaparak şirket kasasında 2.024 yılını çıkaracak kadar para olmadığını duyurmuştu. Bununla kalmayıp şirkette çalışan kişilerin yüzde 15’ini de akşam işten çıkarmıştı. Halihazırda ekonomik sorunları olan firma, hem destekçi firmaların batışı hem de genel olarak firmaya olan güvensizlikten dolayı hisselerinin çakılmasıyla da iflas kararı almak zorunda kaldı gibi görünüyor.

yeni-proje-17.jpg

Öte yandan mart ayının başlarında halihazırda devam eden riskleri işaret eden firma işten çıkarmalara giderek, proje yatırımları için de ortaklık kuracağı bir üretici bulana kadar askıya alma kararı aldığını açıklamıştı. Konuyla yakından ilgilenen kaynaklardan edinilen bilgilere göre Nissan, Fisker ile elektrikli pikap kamyonetler için görüşüyor. O anlaşmanın ilerleyişine göre Fisker, iflas etmek yerine Japon firma tarafından satın alınabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN