Elinde dolar olan dımdızlak kalacak! Büyük düşüş öncesi uyardı: Hazır olun 25 liraya düşecek

Elinde dolar olan dımdızlak kalacak! Büyük düşüş öncesi uyardı: Hazır olun 25 liraya düşecek

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, dolar kuru ile ilgili bomba açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dalgalı seyre geçen dolar\TL 33 liraya kadar dayanmış durumda. Yatırımcılar 'Dolar kuru yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken ekonomist Mahfi Eğilmez 'büyük ihtimalle' diyerek dolarda beklediği yeni seviyeyi duyurdu. Elinde dolar olan dımdızlak kalacak! Büyük düşüş öncesi uyardı. Hazır olun 25 liraya düşecek!

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip edilmekte. Türk lirasının hızla değer kaybetmesi ile birlikte vatandaşlar dolar\TL'ye yönelirken gözler döviz bürolarına yönelmiş durumda. Vatandaşlar 'Dolar kuru yükselecek mi düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez'den korkutan uyarı geldi. Elinde dolar olan dımdızlak kalacak! Büyük düşüş öncesi uyardı. Mahfi Eğilmez 'büyük ihtimalle' diyerek beklediği yeni seviyeyi açıkladı. Hazır olun 25 liraya düşecek. İşte ekonomist Mahfi Eğilmez'in dikkat çeken açıklamaları...

BANKADA DOLAR BİRİKTİRENLER AMAN DİKKAT!

Ekonomist Mahfi Eğilmez, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın faiz artırmasının tek başına enflasyonu düşürmeye yetmeyeceğinin altını çizdi. Yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Eğilmez, yanlış faiz politikasının ekonomiyi batırabileceğini söyledi. Ancak doğru belirlenmesinin de ekonomiyi kurtaramayacağını ifade eden Eğilmez, yanına mutlaka bir şeyin koyulması lazım geldiğini dile getirdi.

yeni-proje-2024-05-29t101114-886.jpg

BÜYÜK DÜŞÜŞ ÖNCESİ UYARDI: 'HAZIR OLUN 25 LİRAYA DÜŞECEK'

Kura baskı uygulandığını dile getiren Mahfi Eğilmez, "Kura baskı uyguluyor, ne yapıyor satıyor. Döviz satıyor, şimdilerde alıyor. Tersine döndü ama tekrar satacak. Kuru 32’lerde, 33’lerde tutmaya çalışıyor. Niye tutmaya çalışıyor? GSMH yüksek görünsün diye..." ifadelerini kullandı. Eğilmez, faiz artışı ve dolar kuru arasındaki ilişkiye ilişkin açıklama yaptı. Eğilmez, faiz oranının 80'e çıkarılmasıyla birlikte kurun büyük ihtimalle 25'e düşeceğini dile getiren Eğilmez, faiz artışı ile dolar kurunun ters orantılı olduğunu aktardı.

29 MAYIS DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son kapanışını 32.236 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 32.2319 liradan, satış fiyatı ise 32.2402 liradan işlem görüyor.

yeni-proje-2024-05-29t101142-343.jpg

EURO NE KADAR?

Yüzde 0.08'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün aşağı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 34.9869 TL'den yapan euro şu anda 34.9773 TL alış ve 34.9967 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN