Elinde euro ve doları olan dikkat çarşı pazar karışacak! Dolarda OHAL uygulaması başladı...

Elinde euro ve doları olan dikkat çarşı pazar karışacak! Dolarda OHAL uygulaması başladı...

Dolar ve euro yatırımcılarına uyarı geldi. Ünlü ekonomistten dolarda OHAL açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Adım adım yükselen dolar kurunda o rakamı işaret etti. İşte tüm detaylar...

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen dolar ve euro kuru günden güne artış gösteriyor. ADım adım yükselen dolar kuru rekordan rekora koşarken, ünlü ekonomistten çarpıcı açıklama geldi. Finansal OHAL uygulamasından bahseden ekonomist tahminlerini paylaştı.

HAFTA SONUNA EURO VE DOLARDA DÜŞÜŞ

Dolar ve euro kurundaki yükselişler yatırımcılar tarafından yakın takibe alındı. Hafta sonuna 32,2190 TL seviyelerinden giriş yapan dolar kuru, yeni günde 0,10 seviyesinde bir değer kaybı yaşadı. Dolar serbest piyasada 32,0977 alım, 32,1334 satım yaptığı görülüyor. Euro kurundaki düşüş ise dolara göre daha hızlı yaşandı. Hafta sonuna 35,1450'den giren euro, yüzde 0,25 oranında değer kaybetti. Euro, 34,9064 seviyelerinden alınıp, 35,1060 liradan satışı yapılıyor.

baris-4.webp

FİNANSAL OHAL UYGULAMASI BAŞLADI

Piyasadaki gerilemelerin ardından ünlü ekonomist Barış Soydan'dan OHAL açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın rezerv satışı yaptığını söyleyen Soydan, 20 milyar dolar kadar olduğunun altını çizdi. Doların iplerini salmamak için yapılan bu uygulamaya, "Finansal OHAL uygulaması başladı" yorumunda bulundu.

euro-dolar-7oso-cover.jpg

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Geçmiş dönemlerde rafa kaldırılan Uzlaşmalı Mevduat Döviz Satışları, bu dönemde yeniden işleme alındı. Ekonomist Barış Soydan'ın açıklamalarına göre, bunun bir finansal OHAL uygulaması olduğu belirtildi.

Dolara artan taleple beraber Merkez Bankası vadeli döviz satışı yaptığını söyleyerek, sadece 10 günde 2.8 milyar dolarlık TL Uzlaşmalı Vadeli Döviz satışının gerçekleştiğini söyledi. Rezervlerdeki azalma makas aralığını kapatırken, MB anketine göre dolar kurunun yıl sonu 40,53 olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN