Emekliler bu bayram torunlara bol haçlık dağıtabilecek! Ramazan Bayramı ikramiyeleri o tarihte hesaplara yatıyor

Emekliler bu bayram torunlara bol haçlık dağıtabilecek! Ramazan Bayramı ikramiyeleri o tarihte hesaplara yatıyor

Emekli bayram ikramiyelerine yapılması planlanan zam düzenlemesi Meclis’ten geçti. Bu gelişme sonrasında emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih de merak edilmeye başlandı. Peki, emekliye bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte herkesin merak ettiği o sorunun cevabı…

Ramazan ayına sayılı günler kala milyonlarca emeklinin gündemini de bayram ikramiyeleri oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli ikramiyelerine zam yapılacağını açıklayarak yeni tutarı ilk defa duyurmuştu. Zam kararı sonrasında herkesin merak ettiği detay ise ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağı oldu.

2024 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Alınan yeni zam kararı kapsamında önceden Ramazan ve Kurban Bayramları için 2.000 TL olan bayram ikramiyeleri, 3.000 TL’ye yükseltildi.

emekli-bayram-ikramiyeleri-ne-zaman-yatacak-1.jpg

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı ikramiyelerin belli olmasının ardından ödemelerin ne zaman yapılacağı da merak edilmeye başlandı. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın ilk günü 10 Nisan’a denk geliyor. Emeklilerin bayram ikramiyeleri de bayramdan önceki son hafta hesaplara yatırılmaya başlanıyor.

Bu kapsamda Nisan ayının ilk haftasında SSK ile BAĞ-KUR emeklilerinin ikramiyelerinin yatırılması bekleniyor.

emekli-bayram-ikramiyeleri-ne-zaman-yatacak-2.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİYOR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli maaşı, yaşlılık maaşı, vazife malullüğü maaşı, malullük maaşı, ölüm maaşı ve devamlı iş göremezlik geliri ile ölüm geliri alanlarla; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlarla bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN