Ek hesap kullananlara kötü haber! Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman uyardı

Ek hesap kullananlara kötü haber! Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman uyardı

Ekonomik çaresizlik, vatandaşları kredi kartı ve ek hesaplara yönlendiriyor. Fakat uzmanlar, artan ek hesap kullanımının faiz yükü ve ödeme aksaklığı gibi riskleri beraberinde getirdiğini vurguluyor. Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, bu hesapları kullanan vatandaşları uyararak faiz yükü altında kalabileceklerini vurguladı.

Zam yağmuru ve gelir adaletsizliği vatandaşın ay sonunu getirmesini zorlaştırıyor. Türkiye'de artan geçin sıkıntısı, vatandaşları kredi kartı ve ek hesaplara yönlendiriyor. Ekonomistler özellikle ek hesap kullananları uyarıyor. Kredi kartı borçlanma arazı haline geldi. Uzmanlar "Bugün al yarına borçlan" mantığının geleceği tehlikeye attığını söyleyerek uyarmaya devam ediyor.

Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, Kanal D Haber'e yaptığı açıklamada, Bu hesaplar aracılığıyla çekilen para miktarında da büyük bir artış görüldüğünü belirterek, ek hesap kullananların ödeme güçlüğü çektiklerinde çok yüksek faiz yükü altında kalabileceklerini vurguladı.

Ferman, vatandaşların ödeme aksaklığı veya temerrüt durumunda, tahmin edilenden çok daha yüksek bir faiz maliyetiyle karşılaşacağını belirterek, içinden çıkılamayacak bir döngünün içine gireceklerine dikkat çekti.

guuu.jpg

EK HESAP NEDİR?

Avans Hesap ya da ek hesap bankaların müşterilerine sunmuş olduğu vadesiz mevduat hesabına tanımlanan bir kredi ürünü. Bu hesap sayesinde, hesabınızda yeterli para bulunmasa da limit dahilinde para çekip alışveriş yapma imkanı bulabiliyorsunuz.

Kullandığınız tutar ve çekim süresi için faiz ödersiniz. Avans Hesap, vadesiz mevduat hesabının tüm özelliklerine sahip olup, sürekli bir kredi niteliği taşır.

Avans Hesap ayrıca, elektrik, su, doğalgaz, cep telefonu gibi faturaların yanı sıra sigorta primleri, okul taksitleri gibi düzenli ödemelerin aksamaması için otomatik ödeme talimatı vermek için de kullanılarak vatandaşlara kolaylık sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN