Emekliler hesaplarına bakınca fazla para görecek! "Bu da ne" demeyin, o tarihte milli gelir zammı geliyor!

Emekliler hesaplarına bakınca fazla para görecek! "Bu da ne" demeyin, o tarihte milli gelir zammı geliyor!

Emekliler artık hesaplarına bakınca daha fazla para görecek! "Bu da ne" demeyin, o tarihte milli gelir zammı geliyor! Milli gelir zammının yatacağı tarih belli oldu...

2023 yılında yaşanan GSYH büyüme oranındaki artış, emeklilerin aylıklarına da yansıyacak. Bu yıl emekli olanların aylıklarına ilave zam yapılması bekleniyor. Tahminlere göre, emekli aylıklarında yüzde 0,8 ile yüzde 1,35 arasında değişen oranlarda bir artış gerçekleşecek.

Emekli aylıklarının hesaplanmasında, çalışma süresince ödenen primler esas alınıyor. Bu hesaplama sürecinde, TÜFE artışı ve GSYH büyüme oranları dikkate alınıyor. 2023 yılı TÜFE artışının yüzde 64,77 olarak belirlenmesi, yeni emekli aylıklarının hesaplanmasında önemli bir rol oynuyor. Güncelleme katsayısı, bu veriler ışığında belirlenerek, emeklilere yapılacak ilave zamların temelini oluşturuyor.

NİSAN AYINDA HESAPLARA YATMAYA BAŞLAYACAK

2 bin 354 liraya kadar nakit destek! 18 yaş üzerine veriliyor! SGK'dan düzenli maaş hesaplara yatıyor! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ancak, emekli aylıklarındaki artış herkes için aynı olmayacak. Kişilerin prim gün sayıları ve çalışma dönemlerine göre farklılık gösterecek olan ilave zamlar, nisan ayından itibaren aylıklara yansıtılacak. Bu şekilde, milli gelirdeki artışa paralel olarak emeklilerin alacakları aylık miktarlarında da artış yaşanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN