Milyonlarca emeklinin beklediği karar Meclis'ten geçti: Bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği karar Meclis'ten geçti: Bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak?

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 8. Yargı Paketi'nde yer alan düzenlemeyle, emekli bayram ikramiyesi miktarı artışla 3 bin liraya yükseltildi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu adım, ödeme takvimi hakkında da merak uyandırdı. Yılda 2 kez ödenen bayram ikramiyesi artık emeklilere 3 bin lira olarak verilecek. Emekli bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği konusunda ise tarihler netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla, ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emekliler için önemli bir gelişme yaşandı. Emekli bayram ikramiyesine uygulanan miktar, 2 bin lira olan mevcut tutarın üzerine yüzde 50 zam yapıldı.

MECLİS'TEN GEÇTİ

Böylece emekli bayram ikramiyesi, 3 bin liraya çıkarıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen 8. Yargı Paketi ile bu düzenleme yasal bir dayanak kazandı.

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesinin ödeme tarihleri de belirlendi. Bu yıl Ramazan Bayramı, 10-11-12 Nisan 2024 tarihlerinde kutlanacak. Dolayısıyla, ilk bayram ikramiyesi olan 3 bin liranın emeklilere ulaştırılması için 9 Nisan 2024 tarihinden önce ödemelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ardından Kurban Bayramı'na yönelik ikinci bir ödeme yapılacak. Kurban Bayramı'nın arefesi, 15 Haziran 2024 gününe denk geliyor ve 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihlerinde kutlanacak. Bu çerçevede, Kurban Bayramı ikramiyesinin de 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi planlanıyor.

EYT'LİLER, DUL VE YETİMLER NE YAPACAK?

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) mağdurları da bu güzel haberi memnuniyetle karşıladı. EYT'den emekli olanlar, eski emekli veya emeklilik başvurusunu yapmış olanlar da zamlı emekli bayram ikramiyesinden yararlanacaklar. Tüm emekliler, hak ettikleri tam maaşlarına ek olarak 3 bin lira tutarında bayram ikramiyesi alacaklar. Ayrıca, dul ve yetimler de unutulmadı. Emekli maaşlarının yüzde 75'ini alan dul ve yetimlere 2.250 lira, yüzde 50'sini alanlara 1.500 lira ve yüzde 25'ini alanlara ise 750 lira ikramiye ödemesi yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN