Emeklilere görülmemiş zam müjdesi! 4A, 4B yüzde 63 zam, 4C'ye ise yüzde 72...

Emeklilere görülmemiş zam müjdesi! 4A, 4B yüzde 63 zam, 4C'ye ise yüzde 72...

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranları hakkında tartışmalar devam ederken merakla beklenen zam müjdesi geldi. 4A, 4B emeklilerine %63 oranında zam yapılacağı belirtirken 4C emeklileri ise %72 oranında zam alacak. İşte tüm detaylar…

Temmuz ayında yapılan zamları yetersiz bulan emekliler duruma tepki gösterirken yetkililer de kolları sıvadı. Bir süredir devam eden zam çalışmaları ile ilgili açıklamalarda peş peşe geliyor. 4A, 4B ve 4C emeklilerini ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Maaşlara ek olarak verilecek zam tutarları yeniden belirlendi. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Özgür Erdursun yeni rakamları işaret etti. İşte tüm detaylar…

ZAMLI RAKAMLAR NETLEŞİYOR


Büyük tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verileri %.9,09 olarak açıklandı. 2022 yılı enflasyon oranlarına bakıldığında 2024 yılı Ocak ayı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zam oranının %63'e tekabül ettiği belirtildi. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Emekli sandığı emeklileri ve memur zamları içinde en az %72 oranına işaret etti.

para-verilmesi.jpg


Eylül, Ekim ayında daha yüksek rakamların kayda geçmesi durumunda geçmiş yıllara göre belirlenen rakamları işaret eden Erdursun, 2024 yılında maaşlara verilecek zam tutarlarını söyledi. Enflasyon farkı ve zam oranları hakkında açıklamalarda bulunan Özgür Erdursun, 4A ve 4B emeklilerine %63 4C emeklilerine ise %72 oranında zam verilebileceğinin altını çizdi. Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile dikkat çeken Özgür Erdursun şu sözleri dile getirdi:

paralar.jpg


“TÜİK Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 9,09 olarak açıkladı. Enflasyon Oranını 2022’ye oranladığımızda (Eylül, Ekim ayında daha yüksek enflasyon olursa, geçmiş yıllarda böyle olmuştu!) 2024 Ocak ayında SSK, Bağ-Kur emeklilerine %63 Emekli Sandığı emeklilerine ve memurlara en az %72 oranında (enflasyon farkı+zam)verilebilir!”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN