Emeklilere kira yardımı müjdesi! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu: Sonunda TBMM emekliler için harekete geçti

Emeklilere kira yardımı müjdesi! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu: Sonunda TBMM emekliler için harekete geçti

Türkiye'de artan hayat pahalılığı her şeye zam gelmesine neden oluyor. Bu zamlardan en çok baş ağrıtan ise kira zamları. Yüzde 25'ten fazla zam yapılmamasına yönelik kanuna rağmen, artan enflasyon karşısında ev sahipleri kiralara fahiş zamlar yapmak zorunda kalıyor. Bu durum özellikle toplumun genelinden düşük maaş alan emeklileri mağdur ediyor. Emeklileri sevindiren haber TBMM'den geldi. Emeklilere kira yardımı için teklif Meclis gündemine geldi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden gelen son dakika haberine göre, milyonlarca kişinin kira sorunuyla ilgili kanun teklifi hazırlanıp gündeme sunuldu. Artan hayat pahalılığı nedeniyle yıl içinde iki kere asgari ücrete zam gelirken, ev sahipleri de çareyi yıl içinde iki kere kira artışına gitmekte buluyor. Bu durum özellikle kirada yaşayan ve zaten düşük aylıklara tabi olan emeklileri bir hayli zora sokmakta. Sonunda Meclis gündemine iyice kronikleşmiş hale gelen bu kira sorunuyla ilgili kanun teklifi geldi. Buna göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ek madde eklenmesi talep edildi. İşte Meclis gündemine gelen düzenlemenin detayları...

3-002.jpg

4 BİN LİRA KİRA YARDIMI TALEBİ

Ömer Fethi Gürer, CHP Niğde Milletvekili olarak yaptığı konuşmada, emekli ve memurlar için kira yardımı yapılmasını öngören kanun teklifini gündeme getirmiştir. Konuşmasında, ekonomik krizin kiracıları da etkilediğini, kiraların yüksek olduğunu ve kiracıların ev bulmakta ve kira ödemekte zorlandığını belirtmiştir. Gürer, ev sahibi olmayan emeklilere asgari ücretin üçte ikisi kadar kira yardımı yapılmasını, kamu kurumlarında çalışanlara ise aylık 4 bin lira kira yardımı yapılmasını talep etmiştir. Ayrıca, kamu çalışanlarına her yıl Tüketici Fiyat Endeksi oranında ek zam yapılmasını da şart koşmuştur.

1-007.jpg

Gürer ayrıca, ev sahibi olmayan emeklilere ve memurlara yönelik iki ayrı kanun teklifi sunduğunu ve bu tekliflerin Meclis'te görüşülmesini istediğini ifade etmiştir. Ekonomik krizin dar ve sabit gelirli vatandaşları etkilediğine dikkat çeken Gürer, ev kiralarının yüksek olduğunu ve bazı büyük şehirlerde 10 bin lirayı aşan kiralık ev bulmanın zor olduğunu belirtmiştir.

MEMURLAR İÇİN DE TALEP EDİLDİ

Gürer ayrıca, memurların kullandığı devlet lojmanlarının kira artışıyla birlikte çoğunun devre dışı kaldığını ve lojmanların yeniden ihtiyaç olduğunu vurgulamıştır. Emeklilerin ekonomik sorunlarla mücadele ettiğini ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade eden Gürer, emekli maaşlarındaki zammın enflasyon karşısında değersizleştiğini belirtmiştir. Ayrıca, konut fiyatlarının artmasıyla birlikte konut sahibi olmayanların sorunlarının arttığını ve memurların maaşlarının yetersiz kaldığını vurgulamıştır.

Gürer'in kanun tekliflerinde, ev sahibi olmayan emeklilere asgari ücretin üçte ikisi kadar kira yardımı yapılması önerilirken, memurlara aylık 4 bin lira tutarında kira yardımı yapılması talep edilmektedir. Ayrıca, yabancı yatırımcıların konut alımı veya kiralama yapmasının kira fiyatlarını artırdığına dikkat çekilmiştir. Gürer, kamu kurumlarında çalışan vatandaşlara yapılacak kira yardımının bu kesimi rahatlatacağını belirtmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN