Emeklilere maaş kartını kırdıracak zam! SGK Başuzmanı kötü haberi verdi: İşte emekliye yapılacak zam

Emeklilere maaş kartını kırdıracak zam! SGK Başuzmanı kötü haberi verdi: İşte emekliye yapılacak zam

Son dakika haberi... Milyonlarca emekli Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zamma gözlerini çevirmiş durumda. Enflasyondaki artış ile birlikte maaşlarına orantılı zam bekleyen emekliler 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek?' sorularını araştırmaya başladı. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emekliye kötü haberi verdi. Emeklilere maaş kartını kırdıracak zam! SGK Uzmanı net rakam vererek duyurdu. İşte detaylar...

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. 2024 yılı itibariyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuştu. Ancak gelen zam enflasyon karşısında hızla erirken gözler Temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrildi. Milyonlarca vatandaş 'Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapılacak mı?' sorularını araştırırken beklenmedik bir haber geldi. Emeklilere maaş kartını kırdıracak zam! Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, emekli maaşına yapılacak olan zammı net rakam vererek duyurdu. Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte emekliye yapılacak zam...

SGK BAŞUZMANI İSA KARAKAŞ KÖTÜ HABERİ VERDİ: EMEKLİLERE MAAŞ KARTINI KIRDIRACAK ZAM!

'Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?' sorusuna yanıt veren Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, milyonlarca vatandaşa kötü haberi verdi. En düşük emekli maaşı zammında refah payının eklenmeyeceğini ve yüzde 20 oranında zam yapılacağını belirten İsa Karakaş, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Şu anki Tablo; İBRE , Memur emeklisine eşitleme yapılmaması yönünde . Yani Enflasyonun altında %20 zam verilmesi ağırlık kazanmakta....Memur sendikaları, emekli STK'ları belki bu durumu değiştirebilir!!!! Çalışana MEMUR mu? Dediniz onlara enflasyonun altında sadece %20 verilecek. Eşitleme verilmesi yada refah yok...."

yeni-proje-2024-05-30t113559-850.jpg

EMEKLİYE REFAH PAYI ARTIŞI YAPILACAK MI?

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim" ifadelerini kullanmıştı.

yeni-proje-2024-05-30t113530-018.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12.500 TL OLACAK MI?

En düşük emekli maaşı Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi beklentileri doğrultusunda gerçekleşirse SSK, Bağ-Kur emeklileri maaşlarına % 25,46 oranında zam alacak. Hali hazırda en düşük emekli maaşının 10.000 TL olduğu biliniyor. Bu oran doğrultusunda yapılan hesaplamalar neticesinde en düşük emekli maaşı da ek bir refah payı artışı yapılmazsa 12.500 TL seviyesine yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN