Emeklilere maaşlarda avans ödemesi! Nakite sıkışma dönemi bitti, bu kişiler artık emeklisinden avans alabilecek

Emeklilere maaşlarda avans ödemesi! Nakite sıkışma dönemi bitti, bu kişiler artık emeklisinden avans alabilecek

Emeklilerin dört gözle beklediği ödemeler hakkında müjdeli haber geldi. Nakite sıkıştım diyenin cebine para sıkıştıracaklar. Emekliler de artık avans alabilecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

EYT düzenlemesi ile birlikte emekli olan 1. 9 milyon vatandaş emeklilik işlemlerini tamamladı. Maaş almaya başlayan milyonlarca emekliyi sevindiren açıklama Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Yıl sonuna kadar EYT düzenlemesi kapsamında yer alan emeklilerin maaşlarına bağlanacağı belirtilirken vatandaşların tüm haklarını kullanabileceği duyuruldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

EYT'Lİ BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

EYT düzenlemesi kapsamında prim ve sigortalılık şartlarını tamamlayanların başvuru işlemleri hız kesmeden devam ediyor. Her yıl on binlerce kişi emeklilik işlemlerini tamamlarken bu düzenleme ile birlikte gecikmelerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

paralarr.jpg

GECİKENE AVANS VERİLECEK

SGK'da oluşan yoğunluk ve gecikmeler EYT'lilerin tepkisine neden olurken herkesin yüzünü güldürecek önemli bir açıklama yapıldı. EYT düzenlemesi kapsamında henüz maaş alamayan emeklilere SGK tarafından avans ödemesi yapılacağı belirtildi. Ödemelerin SGK'dan talep edilebileceği vurgulandı.

Avans için SGK'ya yapılan başvurular kapsamında emekli adaylarının aylığı hak kazanıp kazanmadığı belli olacak. Aylık almaya hak kazandığı tespit edildiğinde ise 3 aylık dönem için net asgari ücretin 3 katı kadar avans ödemesi yapılacak. Bu kapsamda belirlenen tutar 34.200 TL olarak açıklandı.

para-eyt.jpg

90 GÜN HAKKI VAR

SGK tarafından gerçekleştirilecek avans ödemeleri kapsamında detaylarda merak ediliyor. Emekli aylığı bağlama sürecinin önemli olduğu belirtilirken aylık bağlama talebinin 90 gün geçmesi durumunda kişinin avans talebinde bulunamayacağı aktarıldı. Bu kapsamda avans ödemesi talep eden kişilerin SGK'ya avans taleplerine iletmesi gerektiği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN