Emeklilere müjde peş peşe geldi! Emekliler bayram edecek! Önce maaşlar sonra ikramiyeler!

Emeklilere müjde peş peşe geldi! Emekliler bayram edecek! Önce maaşlar sonra ikramiyeler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim öncesi yatırımlar için açıklamalarda peş peşe geliyor. En düşük emekli aylığını 7.500 TL'ye yükseltilmesi gündeme bomba gibi düşerken ödemelerin de Nisan ayından itibaren hesapları yatırılması bekleniyor. Emekli aylığına yapılan zamlar bayram ikramiyesi zamlarını da gündeme getirdi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekli vatandaşları sevindirecek önemli bir açıklama yapıldı. Açıklamak bana kaldı ifadeleri ile söze başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli aylığının 7.500 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilecek olan yasal düzenleme ile birlikte zamlı maaşların Nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

SEÇİM ÖNCESİNDE EMEKLİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

2023 yılında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında partilerden gelen yatırımlar da vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Ekonomik olarak toparlanma mesajı vermek isteyen AK Parti cephesi 22 mart 2023 tarihinde tüm emeklileri sevindirecek önemli bir karara imza attı. Televizyon programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ocak ayında 5.500 TL olarak belirlenen en düşük emekli aylığının 7.500 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Yapılan açıklama ile birlikte gözler Meclise çevrildi. Yasal düzenlemenin yapılması ile birlikte ödemelerin Nisan ayında yatırılması bekleniyor.

emekli-para.jpg
En düşük emekli aylığı 7500 TL'ye yükseltilirken zamlı aylıklar hakkında araştırmalarda hız kazandı. Hem EYT düzenlemesi hem de emekli maaşları ile ilgili ödemelerin Nisan ayı içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM YAPILACAK MI?

2023 yılı Ocak ayında emekli maaşları 5500 TL yükseltildi. Uzun süredir tartışma konusu olan zam oranları Nisan ayında emeklilerin yüzünü güldürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile maaşlar 7.500 TL'ye yükseltilirken bayram ikramiyeleri hakkında araştırmalar hız kazandı.

para-vermek.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından alternatif çalışmaların yapıldığı belirtilirken emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında ödenen 1100 TL'lik ikramiyelerin yükseltilebileceği söylendi. Konu hakkında açıklamaların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN