Emeklilere zam geldi promosyonlar da güncellendi: Asgari ücrete de zam gelecek mi?

Emeklilere zam geldi promosyonlar da güncellendi: Asgari ücrete de zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseldiğini duyurmasının ardından gözler emekli promosyonlarına çevrildi. Artışın haftaya yasalaşması beklenirken ekonomist Muhammet Bayram banka promosyonlarıyla ilgili "Emeklilere 5 bin ile 15 bin lira arasında promosyon ücretleri söz konusu emekli olacak vatandaşlar bankalara uğrayarak promosyon tutarlarını güncelleyebilirler" şeklinde konuştu. Öte yandan asgari ücrete de zam gelir mi? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında emekli maaşlarına zam yapıldığını duyurdu. Böylece en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseldi.

Söz konusu kararın uygulanması için gözler TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Haftaya yasalaşmasını planlıyoruz" dedi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak. Hal böyle olunca emekliye ödenecek promosyon tutarları da değişecek.

PROMOSYONLAR GÜNCELLENECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı:

Sayın Cumhurbaşkanı dün sadece emeklilere ilişkin bir zam artışında bulundu. O da taban ücrette artış. 5 bin 500’den aşağı maaş alanlar olsa bile bu 5 bin 500’e tamamlanıyordu. Şu anda emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Banka promosyon tutarlarını da emekliler güncelleyebilirler. 5 bin 500 lira alıyorken 7 bin 500 lira alacaklar. Bankalar 2 bin lira daha fazla hesaplarda para tutacaklar. Emekliler promosyon için bankalarla görüşme yapsın.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

Emeklilere 5 bin ile 15 bin lira arasında promosyon ücretleri söz konusu emekli olacak vatandaşlar bankalara uğrayarak promosyon tutarlarını güncelleyebilirler.

Asgari ücrete ara zam söz konusuydu. Asgari ücrette yüzde 54 artış olmuştu. Açlık sınırı yükseldiği için açlık sınırının altında kalan bir asgari ücret var.

Ben artık enflasyon üzerinden hesap edip maaş artışı yapılmasını doğru bulmuyorum. Enflasyon var diye zam yaparsak o zaman fiyatlarda hızlı bir artış gördük. Hızlı artışı vatandaşlar artık kaldırmıyor. Fahiş fiyatlar herkesin gündeminde.

Ben asgari ücretliye mart sonu itibarıyla nisan ayından geçerli olmak üzere bir zam yapılmasını düşünmüyorum. Burada taktir devletindir. Asgari ücrete artış mayıs sonu haziran başı gibi yapılacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN