Emeklilere zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Memurlara yapılan zammın...

Emeklilere zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Memurlara yapılan zammın...

Emekli maaşı zamlarında sona gelindi. Temmuz ayında gelen zamlar enflasyona karşı hızla erirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan güzel haber geldi. Memurlara gelen seyyanen zammın ardından bir zam da emekli maaşlarına geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Memurlara yapılan zam kadar emekli maaşlarına da zam yapılacak. Kimse bu zammı beklemiyordu! Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşı zam haberleriyle ilgili flaş gelişme! Milyonlarca kişinin beklediği zam haberi sonunda geldi. Temmuz'da gelen memur maaşlarının ardından gözler emekli maaşlarına çevrilmişti. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?' sorularını araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan beklenen zam haberi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi. Memurlara yapılan zammın yarısı kadar yapılacak! İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

hghhg-22.jpg

BAKAN IŞIKHAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Çorum'da esnaf ziyaretlerinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin sıkıntılarını gördüklerini ve yeni adımlar atacaklarını belirtmişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "Çok rahat olun lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah." demişti.

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ: EMEKLİLERE ZAM MÜJDESİ!

Bakan Işıkhan'ın bu açıklamalarının ardından milyonlarca emekli gözlerini TBMM'ye çevirdi. Show Haber'de yer alan habere göre, milyonları bir diğer talebi de 7 bin TL olan en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılmasıydı. Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla birlikte yeni düzenleme için emekli ekim ayını beklemeye başladı. Ekim ayında yapılacak olası düzenlemenin memur maaşlarına olduğu gibi seyyanen 8 bin lira zam olması beklenmiyor. Kulislerde konuşulan, bunun yarısı yani 4 bin lira.

ggfgfgf-8.jpg

EMEKLİYE EK ZAM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Ekonomiye yönelik önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; Asgari Ücret ve Emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere verdik. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmayı istiyorum.

gfgfgf-2023-08-16t103535-552.jpg

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM NE ZAMAN?

Yapılan açıklamalar dikkate alındığında yılbaşına yakın bir dönemde emekli maaşında düzeltmenin gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Yeni bir açıklama yapılması durumundaysa süreç öne çekilebilir. Bu nedenle gözler kabineden yapılacak yeni bilgilendirmelerde olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN