Emeklileri bayram ettirecek açıklamayı ünlü ekonomist duyurdu! Rekor zam için tarih verdi

Emeklileri bayram ettirecek açıklamayı ünlü ekonomist duyurdu! Rekor zam için tarih verdi

Emekli maaşı zam haberiyle ilgili flaş gelişme! En düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasının ardından milyonlarca kişi ek zam için araştırmalara başladı. Vatandaşlar 'En düşük emekli maaşı ne kadar? 2023 emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Emin Yılmaz'dan güzel haber geldi. Milyonlarca emekli bu haberle bayram edecek. Rekor zam için tarih verildi! O tarihte emekli maaşlarına okkalı zam yapılacak.

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından artan enflasyon ile birlikte zamlar iyice aradı. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına zam yapılacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. Ünlü ekonomist Emin Yılmaz, zam için tarih verdi. O tarihte emekli maaşlarına okkalı zam geliyor! İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN EMEKLİ MAAŞI ZAM DUYURUSU

Gündemden düşmek bilmeyen emekli maaşı zam haberleri gündemden düşmek bilmiyor. Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zammın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" sözleriyle yıl sonunu işaret etti.

yeni-gfgf-3.jpg

ÜNLÜ EKONOMİST DUYURDU: EMEKLİ MAAŞLARINA REKOR ZAM GELİYOR!

Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken CNN Türk'e konuşan Mali Müşavir Emin Yılmaz, Meclis'in açılacağı ekim ayını işaret edip dikkat çeken bir zam oranını da açıkladı. Emeklilere yılda 2 defa zam yapıldığını hatırlatan Yılmaz, "Bununla ilgili ek zam veya seyyanen zam veya refah ayı adı altında ödeme yapılması için mutlaka Meclis'e kanun teklifi sunulması lazım. Meclis ekim ayında açılacak" dedi.

gfgff-7.jpg

Merkez Bankası'ndan gelen enflasyon rakamlarına göre emekli maaşlarına zam yapılacağını ifade eden Yılmaz, "Merkez Bankası verilerine göre enflasyon yüzde 58 açıklandı. Önceki enflasyon verimiz de 20 desek, 58 eksi 20, yüzde 38'lik bir zam kesin geleceğini şimdiden söyleyebiliriz." açıklamasında bulundu.

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük SSK, Bağ-kur emekli maaşı Ocak 2023 3.500 TL'den 5.500 TL'ye ardından ara zam ile birlikte 7.500 TL'ye yükseltildi. En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25'lik Temmuz zammı ile birlikte 9.876 TL'ye yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN